Haberler

Koyulhisar'da Dumanbaba'yı Anma Etkinliği Düzenlendi

Koyulhisar'da 23.Geleneksel Dumanbaba anma etkinliği düzenlendi.

Koyulhisar'da 23. Geleneksel Dumanbaba anma etkinliği düzenlendi.

Dumanbaba'nın Anıt Mezarının bulunduğu alanda düzenlenen anma etkinliği, Mevlid-i Şerif okunmasıyla başladı. Dumanbaba hakkında katılımcılara bilgi veren Koyulhisar İlçe Müftüsü Ahmet Ekiz, Dumanbaba'nın bilge zat olduğunu söyledi.

Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan Eren ise 23 yıldır Dumanbaba'yı anma etkinliklerinin organizasyonunu bizzat kendisinin yaptığını söyleyerek,

"Organizasyonun maddi bedelini işadamlarımız karşılıyor. Geri kalan kısmını ise belediyemiz personelleri yapıyor. İnşallah bu organizasyonumuz bundan sonraki yıllarda da devam edecektir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Organizasyonu düzenleyen iş adamlarından Hacı Mustafa Aydoğdu ise 23 yıl önce başlayan organizasyonun her yıl büyüyerek ve geniş bir katılımla yapıldığını belirterek, "Bizler hayatta olduğumuz müddetçe bu organizasyon devam edecek" dedi.

İşadamı Memduh Uz da birlik ve beraberlik için faydalı olan etkinliği düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Programa Nevşehir'in Gülşehir Belediye Başkanı Mustafa Dursun, Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül, dernek başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

13. yüzyılda gerçekleşen Moğol istilasına karşı bölgede komutan olarak görev yaptığı ve soğuk kış şartlarında donarak şehit olduğu rivayet edilen, gerçek ismi bilinmeyen Dumanbaba, her yıl Dumanlıca mevkisinde düzenlenen etkinlikle anılıyor.

Muhabir: Serhat Zafer

Yayıncı: Önder Felek - SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

İlhan Eren Koyulhisar Yerel Haberler

title