Haberler

Koyulhisar'da Asker Uğurlama Töreni Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Koyulhisar ilçesinde asker uğurlama töreni renkli görüntülere sahne oldu.

Koyulhisar ilçesinde asker uğurlama töreni renkli görüntülere sahne oldu.

İlçede 343. kısa dönem askere gidecek olan Selim Dündar için ailesi ve arkadaşları tarafından uğurlama töreni düzenlendi. Araçlarının üzerine Türk bayrakları asan gençler konvoy oluşturarak ilçe turu düzenledi. Halaylar eşliğinde eğlenen gençler daha sonra askere gidecek olan arkadaşlarını omuzlarına alarak "En büyük asker bizim asker", "Vatan sana canım feda" gibi sloganlar attı.

Asker uğurlama törenine katılan Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan Eren ise Türk milletinin evlatlarını ellerine kına yakarak, davul zurna eşliğinde vatan borcunu ödemeye gönderdiğini belirterek, "Ne mutlu bu askerimizin ailesine. Vatanımızı, bayrağımızı, toprağımızı canları pahasına koruyan tüm askerlerimize minnettarız. Askerlerimize şimdiden hayırlı teskereler diliyorum. Asker aileleri asla üzülmeyin, ne mutlu ki sizlere evlat yetiştirdiniz ve askere gönderiyorsunuz" dedi.

Balıkesir'de vatani görevini yerine getirecek olan Selim Dündar ise "Askere gideceğimden dolayı mutluyum. Allah herkese hayırlısı ile gidip gelmeyi nasip eylesin" dedi.

Dündar, arkadaşlarının omuzlarında taşınarak "en büyük asker, bizim asker" sloganları eşliğinde yolcu otobüslerine bindirildi. Otobüsün hareketinden önce İstiklal Marşı'nı okuyan gençler, arkadaşlarını askere alkışlarla uğurladı. Askere uğurlama töreninde, Dündar'ın ailesinin ve arkadaşlarının duygu dolu anlar yaşadığı görüldü.

- SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title