Haberler

Köylülerin Ot Festivalinde Renkli Görüntüler

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'nin Çavuşköy ve Yahşieli Köyü sakinleri, hiçbir sponsor desteği almadan 2'nci Ot Festivali'ni düzenledi.

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'nin Çavuşköy ve Yahşieli Köyü sakinleri, hiçbir sponsor desteği almadan 2'nci Ot Festivali'ni düzenledi. Renkli görüntülere sahne olan festivalde, yoldan geçenlere lokma dağıtılırken, en iyi yonca yetiştiricileri belirlendi, yaprak sarmalarından yiyen Derya Bulut, çeyrek altının sahibi oldu.

Çavuşköy ve Yahşieli köylüleri hiçbir kurum veya kişiden sponsorluk desteği almadan sadece kendi imkanları ile 2. Ot Festivali'ni düzenledi. Köylüler, geçen yıl sadece kendi aralarında yaptıkları etkinliği bu yıl daha kapsamlı hale getirdi. Çiftçilerden Necati Özden'in girişimiyle düzenlenen festivale katılımın sağlanması için Bayramiç ilçe merkezinden hoparlörlerle anonslar yaptırıldı ve çevre köylerin muhtarlarına haber verildi. Yapılan çalışmalar etkisini gösterdi ve iki köy arasında yaklaşık 500 kişinin katılımıyla 2. Ot Festivali düzenlendi. Bayramiç- Ezine karayolunun 17. kilometresinde düzenlenen festival renkli görüntülere sahne oldu.

Festivale katılanlara yaprak sarması ikram edildi. Hazırlanan sarmalardan birini içinde altın bulunduğu anons edilince, katılımcılar hem daha çok hem de daha dikkatli yemeye başladı. Günün talihlisi Yahşieli Köyü'nden Derya Bulut oldu. Bulut, "Yahşieli Köyü'ne misafirliğe gelmiştim. Böyle bir etkinlik olduğunu söylediler. Seve seve katıldım. Çeyrek altın bana çıktığı için mutlu oldum" dedi. Bulut, ödülünü Komite Başkanı Necati Özden'in elinden aldı.

Festival etkinlikleri devam ederken, yol kenarına lokma tezgahı kuruldu ve karayolundan geçen araçlara bedava lokma ile ezine peyniri ikram edildi.

MUSTAFA'LAR ÇEKİŞTİ

Festivalin en heyecanlı bölümü ise en iyi yonca yetiştiricisi seçimi oldu. Oluşturulan jüri yoncaları incelerken, adları Mustafa olan üç üretici arasında seçim yapmaktan zorlandı. Jürinin değerlendirmesi sonucunda, birinci Mustafa Özkan, ikinci Mustafa Tezcan ve üçüncü Mustafa Öztürk oldu. Jüri üyelerinden Engin Çelik, kazananlara ödül olarak zirai ilaç verirken, yoncanın geniş yapraklı olanının ve fazla güneş almayarak sararmadan yeşil kalanının makbul olduğunu söyledi.

Komite Başkanı Necati Özden, yonca yetiştiriciliğini geliştirmek amacıyla düzenledikleri festivale katılımın yüksek olmasından büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Yoncanın modern yöntemlerle yetiştirilmesinin önemine değinen Özden, "Hayvanlara verilen yonca süt verimi yükselttiği için önemlidir. Biz de yonca konusuna dikkat çekmek için bu festivali yaptık. Gelecek yıl daha kalabalık olması için çalışacağız" diye konuştu. - Çanakkale / Bayramiç

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Derya Bulut Çanakkale Çavuşköy Bayramiç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title