Haberler

Köylülerin Katı Atık Depolama Tesisi Eylemi

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Düzce'nin Yığılca ilçesinde katı atık depolama tesisi koku yaydığı iddiasıyla eylem yapan köylülerle nöbet tuttu.

Hecinler mevkisinde bulunan ve Sakarya 2. İdare Mahkemesi'nce faaliyeti durdurulan tesise araç giriş çıkışını engellemek için yaklaşık 35 gündür nöbet tutan köylülerle bir araya gelen Tanal, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşın yaşam, sağlık, çevre ve güvenilir su içme hakkının tehdit altında olduğunu öne sürdü.

Bugüne kadar mazlumun kimliğini, felsefi ve siyasi düşüncesini sormadığını belirten Tanal, "Adalet, hak ve insan hakları ihlalleri nerede varsa orada bulundum. Vatandaşlarımızın sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakları ihlal edildiği için buraya geldim. Gerçekten onurlu bir mücadele veriyorlar. Sağlıklı çevrede yaşama hakkı için, sadece kendi köyleri için değil, Düzce için değil aslında dünya için onurlu sağlık mücadelesinde bulunuyorlar" diye konuştu.

Çevrenin bir dünya mirası olduğunu aktaran Tanal, "Dünyanın bir başka ülkesinde de doğa kirletilirken, çevre katledilirken buna sessiz kalamayız. Bu açıdan, burada direnen kadınlar, çocuklar, ağabeylerimiz, annelerimiz, ablalarımız aslında bir kamu hizmeti ifa ediyorlar. Bunların mücadelesi onurlu bir mücadele. Bu mücadele önünde saygıyla eğiliyorum. Bunun bir siyaseti yok, bu insan hakkıdır, siyaset üstü olan bir husustur. Belediyenin bir an önce bunu duyması lazım, buradaki sese kulak vermesi lazım" ifadelerini kullandı.

Sabah saatlerine kadar eyleme destek vereceğini açıklayan Tanal, daha sonra alanda kurulan barakada köylülerle sohbet etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Tanal Sakarya Yığılca Düzce Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title