Haberler

Köylülerin Bulduğu Yavru Ayı, Devlet Korumasında

Mehmet AYDIN/MUŞ, (DHA) ANNESİ öldüğü tahmin edilen bir aylık yavru boz ayı, köylüler tarafından ormanda bulundu.

Mehmet AYDIN/MUŞ, (DHA)

ANNESİ öldüğü tahmin edilen bir aylık yavru boz ayı, köylüler tarafından ormanda bulundu. Yavru ayıya sahip çıkıp süt ve yumurtayla besleyen köylüler, daha sonra gelen Tarım İl Müdürlüğü ekiplerine teslim etti.

Muş'un Bulanık İlçesi'ne bağlı Meşeiçi köylülerinin önüne, ormanlık alanda yavru bir dişi ayı çıktı. Yavruyu yanlarına alarak uzun süre annesini arayan köylüler, anne ayının izini bulamayınca yavruyu köye getirdi. Köylülerin yoğun ilgi gösterdiği yavru ayı, yanına yaklaşanlardan sadece 11 yaşındaki Tuba Haykır'a tepki göstermedi. Bunun üzerine Tuba Haykır, yavruyu alarak evlerine götürdü. Yavru ayıyı günde 3 kilo süt ve 12 yumurta ile beslediğini söyleyen Tuba Haykır, "Kuzenim Azra'nın adını verdiğim yavru ile çok iyi arkadaş olduk. Benden başkasını yanına yaklaştırmıyordu. Ona çok alışmıştım ama, haberdar olan Tarım İl Müdürlüğü ekibi gelip Azra'yı teslim aldı. Ondan ayrılmak bana çok zor gelecek. Umarım iyi bakılır" diye konuştu.

Yavru ayıyı teslim alan Tarım İl Müdürlüğü'nden Veteriner Hekim Ömer Faruk Badıllıoğlu, hayvanın gözünde çarpma veya bir şeyin batması nedeniyle enfeksiyon oluştuğunu ve tedavi edeceklerini söyledi. çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilisi Kemal Vahdet Doğruer de, "Yavru şu anda kontrolümüz altında. Bakımı yapılacak. Yavru ayıyı ya Bursa'daki ayı barınağına göndereceğiz, ya da 6 aylık olduğunda yeniden doğal hayata bırakacağız. Bakanlığımız ile yapacağımız yazışmalar sonrasında buna karar verilecek" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title