Haberler

Köylülerden Örnek Çalışma

Aydın'ın Bozdoğan İlçesine Bağlı Kavaklı Köylüleri Kendi Aralarında Topladıkları Paralarla Köylerine Kanalizasyon Sistemi Kurdular. Devletten Gelen Yardımla da Arıtma Tesisi Kuran Köylüler Her Şeyin Devletten Beklenmemesi Gerektiğini Belirterek, El Birliği Sayesinde Bütün Sorunların Çözülebileceğini Söylediler.

Aydın'ın Bozdoğan ilçesine bağlı Kavaklı köylüleri kendi aralarında topladıkları paralarla köylerine kanalizasyon sistemi kurdular. Devletten gelen yardımla da arıtma tesisi kuran köylüler her şeyin devletten beklenmemesi gerektiğini belirterek, el birliği sayesinde bütün sorunların çözülebileceğini söylediler.

Köyde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Kavaklı Köyü Muhtarı Mehmet Madran, köylerinin 270 haneden oluştuğunu belirterek, yaşadıkları yeri daha güzel hale getirmek için çalıştıklarını söyledi. Sağlıklı yaşamın belli gereksinimleri olduğunu ifade eden Muhtar Mehmet Madran, “Köyümüzün daha güzel hale gelmesi için öncelikle köyümüze kanalizasyon şebekesi yapılması gerekliydi. Bizde köy ihtiyar heyeti olarak toplanıp bu konuda ne yapmamız gerektiğine görüştük. Köyümüze kanalizasyon şebekesi döşenmesi için gerekli mercilere müracaat edip yardım bekledik. Bir süre sonra köyümüzün kanalizasyon sorununun çözümü için 270 bin YTL'ye ihtiyaç olduğunu öğrendik. Bizde köylüler olarak kendi aramızda 100 bin YTL toplayarak işe koyulduk. Bu sırada 5 bin 500 metrelik kanalizasyon için gerekli demir, boru ve çimento gibi ihtiyaçlarımızı devlet karşıladı. Bizde köylüler olarak bütün çalışmaların içerisinde yer alarak kanalizasyon çalışmalarını 3 ayda tamamdık. Daha sonra devletten gelen yardımlarla da köyümüze arıtma tesisi kurduk. Böylece köyümüzün en büyük sorunlarını çözmüş olduk” dedi.

(DAK-İK)

05.11.2007 15:08 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title