Haberler

Köylülerden Maden Ocağı Tepkisi

Malatya’nın Doğanşehir ilçesine bağlı Dedeyazı Mahallesi’nde yapılmak istenen maden ocağına tepki gösteren köylüler eylem yaptı.

Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Dedeyazı Mahallesi'nde yapılmak istenen maden ocağına tepki gösteren köylüler eylem yaptı.

Dedeyazı Mahallesi Kolan Mezrası'na yapılmak istenen maden ocağı mahalleliler tarafından protesto edildi. Dedeyazı Dayanışma Derneği üyelerinin de aralarında bulunduğu vatandaşlar çalışmaları durdurmak için iş makinelerinin bulunduğu bölgeye çıktı. Burada toplanan vatandaşlar 'madene hayır' sloganları atarak eylem yaptı. Bölgeye gelen jandarma ekipleri ise vatandaşlara yapılan eylemin izinsiz olduğunu belirterek dağılmalarını istedi. Jandarma komutanı, uzun süre köylüleri ikna etmek için çaba sarf etti. Daha sonra köye inen köylüler adına Dede Dayanışma Derneği üyesi Yunus Emre basın açıklaması yaptı. Yaşam alanlarını işgal eden ve suları kurutan bir maden ocağına karşı yaşam mücadelesi verdiklerini söyleyen Yunus Emre, "Ne tozdan nefes alabiliyoruz, ne de gürültüden evlerimizde oturabiliyoruz. Köylüyüz üretemiyoruz. Tarım arazilerimiz tozdan ve susuzluktan verim alınamayacak hale geldi" ifadelerini kullandı.

300 yıllık mezralarının yolunun da kapatılarak geçişlerinin engellendiğini ileri süren Emre, "Kısacası huzuru başka yerde arayın, suyunuzu başka yerde bulun denilmektedir" ifadelerine yer verdi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Doğanşehir Malatya 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title