Haberler

Köylülerden "İmar" Protestosu

Antakya'da, Arazilerinin İmara Açılıp Bir Kısmının Belediye Tarafından İstimlak Edilmesine Tepki Göstererek Yürüyüş Yapan Köylüler, Belediye Önüne Siyah Çelenk Bıraktı.

Antakya'da, arazilerinin imara açılıp bir kısmının belediye tarafından istimlak edilmesine tepki göstererek yürüyüş yapan köylüler, belediye önüne siyah çelenk bıraktı.

Antakya Belediyesi tarafından hazırlanan yeni imar projesi kapsamında 700 hektarlık alan imara açılmış ve bu alan içerisinde kalan bölgedeki köylülere ait arazilerin bir kısmı belediye tarafından Kamu Ortaklık Payı ve Devlet Ortaklık Payı kesintileri kapsamında istimlak edilmişti. Yapılan istimlak çalışmalarına tepki gösteren köylüler, eylem yaptı. Vali Ülgen Alanı'nda toplanan Doğanköy, Kisecik, Günyazı ve Saraycık köyü sakinleri, "Toprağa uzanan eller kırılsın", "Sadaka değil, toprağımızı istiyoruz", "Toprak bizim hakkımız, söke söke alırız" yazılı pankartlar açarak, yürüyüşe geçti. Sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Alanı'nda bulunan Atatürk anıtı önüne gelen köylüler adına Saraycık köyü sakinlerinden İhsan Yılmaz bir basın açıklaması yaptı. Yılmaz yaptığı açıklamada, "Yüzyıllardır ektiğimiz, emek verdiğimiz topraklarımızın, ağaçlarımızın hesabı masa üstünde yapılarak, talan mantığıyla elimizden alınmaya çalışılıyor. Çarpık kentleşmenin faturası bizlere çıkarılıyor. Çarpık ve programsız kentleşmenin sorumlusu bizler miyiz? Bunun faturası neden bize kesiliyor? Modern bir şehir kurmak adına ağaçlarımız, toprağımız elimizden alınamaz. Bu hangi insafa sığar. Köylünün arazisiyle uğraşmayı bırakın, geçimini bu topraklardan sağlayan 6 bin insanı mağdur etmeyin. Adil olmayan bu uygulamayı derhal iptal edin. Dedelerimizden kalan ve yüzyıllık gelir kaynağımız olan zeytin ağaçlarımızın yok edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

İmara açılan 700 hektarlık alanla ilgili yeni bir düzenleme yapılması gerektiğini belirten köylüler, daha sonra polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı Antakya Belediyesi önüne siyah çelenk bıraktı.

Hatay Emniyet Müdürü Osman Çapalı da, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için köylülerin yaptığı eylemi yerinde takip etti. Köylülerin eylemi, olaysız bir şekilde son buldu.

(OK-MT-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title