Haberler

Köylüler Okullarının İsminin Değiştirilmesine Tepki Gösterdiler

'Yaşasın Okulumuz' Kampanyası Kapsamında Yavuz Bingöl ve Burcu Kara'nın Katkılarıyla Emekli Öğretmen Ali Kara Adına Toçev Tarafından Onarılan, Kars'ın Selim İlçesine Bağlı Koyunyurdu Köyü İlköğretim Okulu Tabelasına Ali Kara İsminin Eklenmesine Köylüler Tepki Gösterdi.

'Yaşasın Okulumuz' kampanyası kapsamında Yavuz Bingöl ve Burcu Kara'nın katkılarıyla emekli öğretmen Ali Kara adına TOÇEV tarafından onarılan, Kars'ın Selim ilçesine bağlı Koyunyurdu Köyü İlköğretim Okulu tabelasına Ali Kara isminin eklenmesine köylüler tepki gösterdi.

Karslı sanatçı Yavuz Bingöl ve Burcu Kara'nın katkılarıyla onarılan 'Selim/Kars Koyunyurdu Köyü İlköğretim Okulu' tabelasının, emekli öğretmen Ali Kara isminin eklenerek 'Selim/Kars Koyunyurdu Köyü Ali Kara İlköğretim Okulu' olarak değiştirilmesi, dün yapılan açılış töreninde köylülerin tepkisini çekti.

Koyunyurdu köyü Muhtar Cemal Yıldız, "Okulumuz 1950'li yıllarda dedelerimiz tarafından boyasıyla birlikte yapılmıştır. Fakat müteahhitler geldiler ve sadece üzerine bir boya attılar. Biz onlara bu okulu temelden yapın dedik ama yapmadılar. Geçen yıl bir geldiler ama bir şey yapmadılar. Sonra iki müteahhit daha geldi onlar da göz boyama şeklinde yapıp gittiler. Üstelik alt döşemeyi söküp fayans yaptılar. Fayans da kışın buz tutuyor ve çocuklar kayıyor. Biz onlardan şikayetçiyiz ve kabul etmiyoruz. Üstelik de tabelanın üzerine 'Ali Kara' ismini eklemişler. Onu ben kabul etmiyorum. Milli Eğitim Müdürü'ne bu tabelayı kaldırmasını söyledim. Ata-dedemizin emeğini kaldırmış, başka isim yazmışlar. Dedelerimizin bu okulu yaptığı zamanlar devletin bile katkısı yoktu. İnsan gücüyle yapılmış. Bunlar da okul yapıyorlarsa gelip diğer okulu temelden yaptırsınlar. O zaman gelip açılışını da yapsınlar. O zaman kendi isimlerini de yazdırsınlar, ne yazarsa yazsınlar. Köylümüz de itiraz ediyor. Biz Yavuz Bingöl'e 'Bir çatı bir de kömürlük' yaptır dedik o da sadece tamirat yapacaklarını söylemiş. Tamam ben karışamam ne yaparsa yapsınlar, ama çatıyı yapmadıkları için dün yine yağmur yağdı ve çatı damladı. Bacalar tütüyor. Sular arızalı. Önceden okulumuz daha iyiydi, suları bile akıyordu. Şimdi ise hem çatı akıyor hem de bacalar tütüyor" dedi.

80 yaşındaki Basu Bayram da, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e seslenerek, okulda hademenin bulunmadığını belirtti ve, "Bu okullarımız tahrip oluyor. Bir sürü kurda teslim olursa ne olur? Hepsi tahrip olur. Çobansız olmaz. Bu okullar hademesiz olmaz. Bütün çocuklar gelip bu malzemeleri kırıyorlar. Vatandaşlar okullara milyarları harcıyor ama bakan yoktur. Ben istiyorum, buraya hademe verilsin" diye konuştu.

Öğrenciler ise okullarının onarılmasından duydukları memnuniyeti tören öncesi hazırlık yaparak gösterdiler. Masaları, sandalyeleri taşıyıp sildiler, yerleri süpürdüler ve törene hazır hale getirdiler. Sevinçle çalışan öğrenciler, okullarının onarılmasında emeği geçenlere teşekkür göstergesi olarak ellerinden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalıştıklarını ifade ettiler.

Yetkililer tabelaya tepki gösteren köylülere durumu anlattıktan sonra okulun açılışına geçtiler. Karnelerin dağıtıldığı gün yapılan açılış törenine Kars Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muzaffer Sara, Selim Milli Eğitim Müdürü Muhittin Yücel, İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Turgay Sevinç, Selim Özel İdare Müdürü Abidin Çelik, Koyunyurdu köyü Muhtarı Cemal Yıldız, öğrenciler ve bazı köylüler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra okulla ilgili bilgiler verildi. Öğrencilerin şiir okuması ve halaylar çekmesinden sonra okulun açılışına geçildi. Açılışı yapılan okul, yetkililer tarafından gezildi.

(YY-BA-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title