Haberler

Köylüler Obrucak Barajı Hakkında Bilgilendirildi

Kastamonu'nun Taşköprü İlçesine Yapılacak ve Çevre ve Orman Bakanlığı Tarafından 2011 Yatırım Programına Alınan Obrucak Barajı'yla İlgili Olarak Köylüler Bilgilendirildi.

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesine yapılacak ve Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından 2011 yatırım programına alınan Obrucak Barajı'yla ilgili olarak köylüler bilgilendirildi.

İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün Obrucak köyünde düzenlediği "Obrucak Barajı ve Hes ile Malzeme Ocakları ÇED Sürecine Halkın Katılım Toplantısı"na AK Parti Kastamonu Milletvekili Hasan Altan, Taşköprü Kaymakamı Ayhan Kartlı, Kastamonu İl Çevre ve Orman Müdürü Yaşar Polat, DSİ Kastamonu Bölge Müdür Yardımcısı Hayati Çelenk, DSİ 23. Bölge Müdür Yardımcısı Tevfik Erdoğar, İl Sağlık Müdürlüğü Çevre Sağlık Şube Müdürü Ali İhsan Çelik, AK Parti Taşköprü İlçe Başkanı Hüsnü Yılmaz, Çevre Orman Bakanlığı temsilcileri, Taşköprü İGM Üyesi Mustafa Keskin, Taşköprü Orman İşletmesi Müdürü İbrahim Besi, Taşköprü Özel İdare Müdürü Halil Keskin, çevre köy muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını İl Çevre ve Orman Müdürü Yaşar Polat'ın yaptığı programda DSİ Kastamonu Bölge Müdür Yardımcısı Hayati Çelenk, baraj yapımından etkilenecek ve yapımından sonra faydalanacak vatandaşlara Obrucak Barajı hakkında bilgi verdi.

Proje sorumlusu MGS firması yetkilisi İrfan Yayla, projenin amacı Kastamonu ve Taşköprü'de bulunan tarım arazilerini sulu tarımdan faydalandırmak olduğunu belirterek, bölgeye barajla birlikte hidroelektrik santralinin de yapılacağını kaydetti.

Baraj inşaatının 5 yıl sürmesi planlandığını ifade eden Yayla, bu yılsonunda ihalesi yapılacak olan projede yaklaşık 250 kişinin istihdam edileceğini bildirdi.

-BÖLGENİN EN BÜYÜK BARAJI-

Taşköprü Kaymakamı Ayhan Kartlı da, Obrucak Barajı'nın, halen bölgenin en büyük barajlarından olan Karadere Barajı'ndan yaklaşık 2 kat büyük olduğuna dikkati çekerek, Obrucak Barajı'nın Taşköprü ve Kastamonu tarımı için can damarı olacağını vurguladı.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Hasan Altan ise 1999 yılında planlanan Obrucak Barajı'nın 2000 yılında dönemin hükümeti tarafından lav edildiğini ve programından çıkarıldığını hatırlatarak "2007 yılından beri takipçisi olduğum ilçemizin geleceği için hayati önemi olan, Taşköprü merkez ve 53 köy ile 13 bin 701 hektar araziyi sulayacak Obrucak Barajı'nın bakanlık düzeyinde yaptığımız görüşmeler sonucu 2011 yatırım programına alınmasını sağladık ve bunun gururunu yaşıyoruz. Bu yıl içerisinde başlayacak olan Obrucak Barajı'nın 2015 yılında Taşköprülülerim hizmetine açılması planlanmakta bizde bu projenin zamanında teslim edilmesi için bundan sonrada takipçiliğini sürdüreceğiz" dedi.

- KASTAMONU

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title