Haberler

Köylü Kadınların Korosu İzleyicileri Mest Etti

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ Bulgaristan Göçmenleri Derneği ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi iş birliğinde düzenlenen Balkan Kültür Şenliği’nde sahneye çıkan köylü kadınlardan oluşan ‘Lüleburgaz Ertuğrul köyü Cumhuriyet Kadınları Korosu’ söyledikleri mani ve...

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ Bulgaristan Göçmenleri Derneği ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi iş birliğinde düzenlenen Balkan Kültür Şenliği'nde sahneye çıkan köylü kadınlardan oluşan 'Lüleburgaz Ertuğrul köyü Cumhuriyet Kadınları Korosu' söyledikleri mani ve şarkılarla izleyenlerin beğenisini kazandı.

Süleymanpaşa ilçesi Ticaret Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte, yöresel kıyafetler giyen ve yaşları 40 ile 82 arasında değişen köylü kadınlardan oluşan 'Lüleburgaz Ertuğrul köyü Cumhuriyet Kadınları Korosu' bir yandan yapağı ipi yapımı, keşkek, bulgur yapımı gibi çeşitli geleneksel öğeler ile Trakya kültürünü yansıtarak, bir yandan söyledikleri mani ve şarkılar ile izleyenlerden alkış topladı.

Koronun koordinatörü emekli müzik öğretmeni Şükran Akdeniz gazetecilere yaptığı açıklamada, 20 kişilik köylü kadınlardan oluşan bir ekip olduklarını, kadınların ilkokul mezunu ve normalde hayvancılık yaparak geçimlerini sağladıklarını belirterek, "Burada yaptığımız etkinlikte köylerde kadınların yaptığı imeceyi sahneledik, eskiden kadınlar lamba ışığında, yapaklar diderdi, örerdi, mısır sayardı, buğday ayıklanırdı, o buğdaylardan da keşkek yapılırdı ama hep imece usulü. Köylüler toplanır birbirine yardım ederdi ve bunu da yaparlarken mani söylerlerdi. Onları yansıtmak istedik" dedi.

Sosyal medyada ilgi görünce köyleri turistik oldu

Koronun sosyal medya hesaplarında sıkça tıklanmasının ardından köylerine de ilginin arttığını anlatan Şükran Akdeniz, "Kadınlarımızın memleketin bütünlüğü ile alakalı söylediği şiir ve şarkıları kaydedip sosyal medyada paylaştık. 5 bin paylaşım alınca kim bu Ertuğrul Köylüler diye merak edenler köyümüze gelmeye başladı. Şimdi otobüsler ile gelip köyü ziyaret ediyorlar. Köyümüzde yıkılmaya yüz tutan bir ilkokulu Kültür Evi'ne dönüştürdük. Şimdi onu ziyarete geliyorlar ve köylülerimizde ziyaretçilere lokma, ayran satarak bütçelerine katkı sağlıyorlar" ifadelerini kullandı.

Köylü kadınlardan oluşan 'Lüleburgaz Ertuğrul köyü Cumhuriyet Kadınları Korosu' sahneledikleri gösteri ve şarkıların ardından Tekirdağ'dan ayrıldı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bulgaristan Lüleburgaz Tekirdağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title