Haberler

Köylerde İçme Suları Kontrol Altına Alınacak

Bursa'da İl Özel İdare, İçme Suyu Bol Olan Köylerde Bilinçsizce Kullanılan Suları Sayaç Takarak, Kontrol Altına Almayı Planlıyor. İl Genel Meclisine Gelen Konu Meclis Üyelerini İkiye Bölerken, Başkan Nurettin Avcı, Hedeflerinin Para Kazanmak Değil, Suları Kontrol Altına Almak Olduğunu Söyledi.

Bursa'da il özel idare, içme suyu bol olan köylerde bilinçsizce kullanılan suları sayaç takarak, kontrol altına almayı planlıyor. İl genel meclisine gelen konu meclis üyelerini ikiye bölerken, Başkan Nurettin Avcı, hedeflerinin para kazanmak değil, suları kontrol altına almak olduğunu söyledi.

İl özel idare köylerdeki su kullanımını kontrol altına almak için sayaç sistemini hayata geçirmeyi planlıyor. İçme suyu bol olan köylerde kişi başına günde 100-150 litre, suyu az olan yerlerde ise günde 60 ila 100 litre su bedelsiz olarak kullandırılacak. Bu miktarın üzerinde su kullanılması halinde ise takılacak sayaç sayesinde aylık kullanılan su tespit edilerek, ücret alınacak. Hayvanların içeçeği su miktarı ise ayrı olarak ele alınacak. Özel idare bu yöntemle suyu fazla olan köylerdeki ihtiyaç fazlası suları kontrol altına alarak, adaletli su kullanımını sağlayacak.

İlgili madde İl Genel Meclisi'ne gelerek değerlendirmeye alındı. Bazı meclis üyeleri konunun köylülerden tepki çekeceğini belirterek, uygulamanın köylüye ek bir yük getireceğini savundu. Projeye destek veren üyeler ise hoyratça kullanılan suların bu sayede kontrol altına alınarak herkesin eşit miktarda su kullanacağını ifade etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Genel Meclis Başkanı Nurettin Avcı, "Bu projede hedef para kazanmak değil, suları verimli kullanmak. Geçen yıl ciddi susuzluk problemleri yaşadık. Bu yazda aynı sıkıntıları yaşayabiliriz. İnsanımız su konusunda bilinçli davranmayı bilmiyor. Zaten düşünülen ücret tarifeside cüzi miktarda olacak. Bizim köylüye ek bir yük getirmek gibi düşüncemiz asla olamaz. Bu konu ilgili komisyonlarımız tarafından hassasiyet içerisinde ele alınacaktır" dedi.

Madde görüşmelerin ardından Köy Hizmetleri ve Özel İdare komisyonlarına havale edildi.

(EY-MŞ) 04.03.2008 18:34 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title