Haberler

Köyler, Köydes Projesi ile Hayat Buluyor

Tokat'ta, Köydes Projesi Kapsamında 2007 Yılı İçerisinde 32 Kilometre Ham Yol, 245 Kilometre Stabilize Yol ve 105 Menfez Yapıldığı, 158 İçme Suyu Projesi Bitirilerek, 7 Susuz ve 77 Suyu Yetersiz Köyün Suya Kavuşturulduğu Bildirildi.

Tokat'ta, KÖYDES projesi kapsamında 2007 yılı içerisinde 32 kilometre ham yol, 245 kilometre stabilize yol ve 105 menfez yapıldığı, 158 içme suyu projesi bitirilerek, 7 susuz ve 77 suyu yetersiz köyün suya kavuşturulduğu bildirildi.

Şehirlerde alt yapı ve yaşam kalitesi kentleşme ile doğru orantılı olarak artarken, köylerde alt yapı eksiklikleri, eğitim, sağlık ve yol, su gibi en temel toplumsal ihtiyaçlar noktasında yetersiz kaldığı noktada KÖYDES projesi ile köyler hayat buldu. Tokat Valisi Dr. Recai Akyel, köylere hizmet ederken asıl hedeflerinin, uygarlığın nimetlerinin köye götürülmesi olduğunu kaydetti. Vali Akyel, "Türkiye'de, kırsal kesimde yaşam kalitesini yükselterek insanların doğduğu yere olan bakışını değiştirmiş; biz mülki amirlere, proje kapsamında çalışan personelimize, vatandaşımıza hizmet etme imkanını vermiştir. İlimizde 2005 yılında uygulamaya konulan KÖYDES projesi ile bu temel sorunların aşılması noktasında büyük hizmetler yapılmıştır. Yol ve su medeniyeti KÖYDES projesi ile köylerimizde yeniden hayat bulmuştur. Amacımız Tokat'ımız da 2007 yılı sonuna kadar yolu, suyu bulunmayan, yetersiz olan köy bırakmayacak şekilde çalışmalarımıza aralıksız devam etmektir" dedi.

(Nİ-SA)

11.10.2007 16:26 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title