Haberler

Köydes ve Beldes'e 4 Milyar YTL

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, KöYDES Projesi kapsamında 2005 yılında 200 milyon YTL, 2006-2007 yıllarında da 2'şer milyar YTL olmak üzere toplam 4 milyar 200 milyon YTL ödenek tahsis edildiğini bildirdi.

KÖYDES'e ilişkin bilgi toplantısına katılan İçişleri Bakanı Aksu, köy yolları ve içme suyu problemlerinin ihmallerin sonucu olduğunu belirterek, bu konuyu çözme kararlılığında olduklarını kaydetti. Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün görev ve yetkilerinin özel idarelere devredildiğini anımsatan Aksu, ülke çapında sağlıklı içme suyu ve yolu olmayan köy kalmaması için çalıştıklarını ifade etti.

Aksu, projenin hayata geçirildiği 2005 yılı Nisan ayından bugüne kadar 13 bin 962 yol, 10 bin 128 içme suyu ve bin 484 adet de diğer işler olmak üzere 25 bin 574 proje gerçekleştirildiğini belirtti.

YOL YAPIMLARI HIZLANACAK

Mahalli İdareler Genel Müdürü Ercan Topaca da, proje kapsamında bu yıl daha etkili ve hızlı yol yapmayı planladıklarını ifade etti. Ödenek ve proje çalışmalarının ardından 1 Nisan itibariyle arazide çalışmaya hızla başlamayı planladıklarını ifade eden Topaca, hedeflenen 18 bin 709 kilometre stabilize yola karşılık 22 bin 342 kilometre stabilize yol yaptıklarını kaydetti. Topaca, 2006 yılında yapılan toplam köy yolu asfaltının 22 bin 583 kilometre olduğuna işaret ederek, ayrıca 7 bin 134 köy ve mahalle için içme suyu tesisi geliştirildiğini, bu konuda hedefin 7 bin 781 olduğunu bildirdi(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title