Haberler

Köyde Büyük Yangın

Bolu'nun Kıbrıscık ilçesine bağlı Çökeler köyünde şiddetli fırtına nedeniyle elektrik direği devrildi.

Bolu'nun Kıbrıscık ilçesine bağlı Çökeler köyünde şiddetli fırtına nedeniyle elektrik direği devrildi. Kablolardan çıkan kıvılcımlar, samanlığa sıçrayınca köyde büyük çapta yangın çıktı.

Olay, Kıbrıscık ilçesi girişinde bulunan Çökeler köyünde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, sabah saatlerinden itibaren etkili olan fırtına nedeniyle köyde bir elektrik direği devrildi. Devrilen elektrik direğindeki kablolardan çıkan kıvılcımlar, samanlığa sıçrayınca yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle yangın evleri sardı. Köy bir anda alevlere teslim olurken, durumu itfaiyeye bildirildi.

Alevlere ilk müdahaleyi Kıbrıscık Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri yaptı. Ancak müdahale yetersiz kalınca Bolu'dan ve diğer ilçelerden takviye ekipler istendi. Bölgeye sevk edilen 10 itfaiye aracı, alevlere müdahale etti. Çok sayıda ambulans, Kızılay ve UMKE ekibi de yangın bölgesine intikal etti. Bolu Valisi İbrahim Özçimen ve Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan da hemen yangın bölgesine gelerek incelemelerde bulundu.

Yangın rüzgarın da etkisiyle giderek büyürken, evleri yanan vatandaşlar gözyaşlarına boğuldu. Çıkan yangında 4 ev, 7 samanlık zarar gördü, çok sayıda hayvan telef oldu. Bolu Valisi İbrahim Özçimen, şiddetli fırtına nedeniyle alevleri kontrol altına almakta zorlandıklarını söyleyerek, "Şiddetli fırtına nedeniyle elektrik direği devrilmiş. Çıkan kıvılcımlar da samanlığı tutuşturmuş. Bu yüzden köyde büyük bir yangın çıkmış. Şuanda 4 ev, 7 samanlık yandı. Ekipler söndürme çalışmasını sürdürüyor. Ancak

şiddetli fırtına nedeniyle çalışmalar güçlükle yürüyor" dedi.

Çökeler köyünde çıkan yangın hala kontrol altına alınamazken, itfaiye ekipleri şiddetli fırtınaya rağmen söndürme çalışmalarına devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Özçimen Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title