Haberler

Köy Yolları Asfaltlandı

Van Valisi Münir Karaloğlu'nun 2 yıl önce asfalt sözü verdiği İn ve Altınsaç köy yolları asfaltlandı.

Van Valisi Münir Karaloğlu'nun 2 yıl önce asfalt sözü verdiği İn ve Altınsaç köy yolları asfaltlandı.

2009 yılındaki ziyareti sırasında İn ve Altınsaç köylerinde vatandaşlarla sohbet ederek köy yollarının asfaltlanacağı sözünü veren Vali Karaloğlu'nun talimatı yerine getirildi.

Yolunun bozuk olması nedeni ile gölden teknelerle ulaşım sağlanan İn köyünün yolu iş makineleriyle genişletildi. Ardından da Gevaş Kaymakamlığı Köydes kapsamında toplam 22 kilometrelik olan Altınsaç ve İn Köyü yolları yapılarak asfalt döküldü. Altınsaç ve İn Köyü sakinleri yıllardır hayalini çektiği asfaltlı yola kavuşmuş oldu.

Vali Münir Karaloğlu da beraberinde Vali Yardımcısı Atay Uslu, Gevaş İlçe Kaymakamı Yusuf Güni ile birlikte Altınsaç köyüne giderek vatandaşlarla bir araya geldi. Köy yollarının asfaltlanması sebebiyle vatandaşlar Karaloğlu ve beraberindekilere yoğun ilgi gösterdi.

Karaloğlu, coğrafi koşullar sebebiyle özellikle de kışın büyük eziyet çeken Altınsaç köyünün artık bu sorununun asfaltla giderildiğini söyledi. Dünyanın en güzel koylarına sahip Altınsaç ve İn Köyü yollarının asfaltlanmasının ardından artık ulaşımda sorun yaşanmayacağınına inandığını belirten Karaloğlu, bölgenin turizme açılma zamanın geldiğini bildirdi.

Altınsaç Köyü Muhtarı Faysal Akbaş ise yıllardır büyük sıkıntı çektikleri içme suyu, eğitim, sağlık ve altyapı hizmetlerinin vatandaşın derdiyle dertlenen devlet büyükleri sayesinde gerçekleştiğini belirterek, Vali Münir Karaloğlu'na teşekkür etti.

- VAN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title