Haberler

Köy ve Beldelerin Malları Devrediliyor

Güncelleme:

Büyükşehir Yasası ile kapanacak olan Alanya'nın 68 köyü ve 16 beldesinin malvarlıklarının devredilmesiyle ilgili Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda tespit toplantısı düzenlendi.

Büyükşehir Yasası ile kapanacak olan Alanya'nın 68 köyü ve 16 beldesinin malvarlıklarının devredilmesiyle ilgili Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda tespit toplantısı düzenlendi.

Su, kanalizasyon ve atıksuyla ilgili menkul ve gayrimenkuller Antalya Büyükşehir Belediyesine ait bir kuruluş olan ASAT Genel Müdürlüğü'ne, okullarla ilgili olan menkuller ve gayri menkuller Milli Eğitime, camilerle ilgili olanlar Diyanet'e ve bunların dışındaki menkul ve gayri menkuller ise Alanya Belediyesi'ne devredilecek. Büyükşehir Yasası ile kapanacak olan Alanya'nın 68 köyü ve 16 beldesinin malvarlıklarının yanı sıra araç ve gereçlerinin tutanak altına alınarak Antalya Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu'na devir işlemleri dün tamamlandı. Belde belediyeler ve köylerin Büyükşehir Yasası sonrası birer mahalleye dönüştürüldüğünü belirten Antalya Mahalli İdareler Müdürü Oğuz Kahraman, "Beldelerimiz belde adıyla tek mahalle olarak bağlı bulunduğu ilçenin mahallesi haline getirildi. Köylerimiz de yine kendi adları ile mahalle olarak ilçesinin mahallesi haline getirildi" dedi. Dün sabah Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Konferans Salonu'nda yapılan toplantıda Alanya Belediyesi'nin yanı sıra, köy ve belde belediyelerin malvarlıkları, personel sayıları ve muhasebe kayıtları tutanak altına alınarak devir teslim işlemi gerçekleştirildi.

Sabah Alanya Belediyesi ile köy muhtarları, öğleden sonra da belde belediye başkanları olmak üzere iki ayrı oturum halinde düzenlenen toplantıya, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Alanya Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Ferit Altürk, Alanya Belediye Başkan Vekili Kemal Dere, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş, Alanya Belediyesi Hesap İşleri Müdürü Emin Kula ve Köy Muhtarları Odası Başkanı Mehmet Kurt da katıldı.

Devir teslim toplantısında konuşan Mahalli İdareler İl Müdürü Kahraman, "6 bin 360 sayılı yasa gereğince devir işlemlerini gerçekleştirmek üzere toplandık. Biz kanunun 1. maddesinde ön görülen bir aylık süre içerisinde köy ve beldelerin her türlü taşınır, taşınmaz personel, araç, gereç bilgilerini aldık, bu bilgiler doğrultusunda devir tutanakları oluşturduk. Muhtarlıklar ve belde belediyeler 30 Mart 2014 tarihine kadar fiilen görevlerini yapmaya devam edecekler. Ancak kiralama, gayrimenkul satışı, borçlanma gibi bazı görevlerini izinle yapacaklar. Diğer normal görevlerini bugüne kadar nasıl yürütüyorlarsa 30 Mart tarihine kadar da o şekilde yürütecekler. 30 Mart'tan sonra tüzel kişilikleri kaldırılıp mahalleye dönüşecekler" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Alanya Belediyesi Antalya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title