Haberler

Köy Korucusu Gazinin İsyanı: Maaşımı Karayılan mı Verecek

Güncelleme:

Köy korucusu Gazi Yusuf Benek, demokratik özerkliği istemediğini belirterek, "Demokratik özerklik olursa benim maaşımı Karayılan mı verecek." dedi.

Şırnak İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Mustafa Sakaoğlu, Anneler Günü nedeniyle, Uludere İlçesi'ne bağlı Şenoba Beldesi'ndeki şehit ve gazileri ziyaret ederek, şehit annelerinin ellerini öptü. Ailesinden 30 kişinin şehit olduğunu belirten ve kendisi de 2 kez çatışmaya giren köy korucularından gazi Yusuf Benek, demokratik özerkliği istemediğini belirterek, "Demokratik özerklik olursa benim maaşımı Karayılan mı verecek?" dedi.

ALBAY ŞEHİT ANNELERİNİN ELİNİ ÖPTÜ

Kadın ve erkek subaylarla birlikte Uludere İlçesi'ne bağlı Şenoba Beldesi'ndeki köy korucusu aileleri ziyaret eden İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Mustafa Sakaoğlu, anneler günü nedeniyle şehit annelerinin ellerini öptü. Uzun uzun şehit yakınları ve gazilerle sohbet eden Albay Sakaoğlu, buradaki kadınlara ve çocuklara da çeşitli hediyeler verdi.

"BİR AYAĞIM KALMIŞ, BU TOPRAK İÇİN ONU DA VERMEYE HAZIRIM"

Ailesinden, aynı soyadı taşıyan 30 kişinin şehit olduğunu belirten 64 yaşındaki gazi Yusuf Benek, demokratik özerklikliği kabul etmediğini belirterek, "Valla ben şunu söyleyeyim; çözümü herkes ister, kimsenin anası, babası ağlamasın. Eğer bu çözüm süreci çift taraflı ise her iki tarafta da güven varsa, adalet varsa tamam. Adaletin olmadığı bir yerde hiçbir şey olmaz. Ben iki sefer gazi olmuşum. Burada Türkiye'nin geleceğine, sevabına ne ise, benim burda kalmış bir ayağım onu da vermeye hazırım bu toprak için. Ama bölmeye karşıyım. Hepimiz müslümanız Allahımız bir, Peygamberimiz bir, kitabımız bir, buna kimse karşı değildir. Ama adaletli bir şekilde. Bakarsan şimdi terörist bizi tehdit etmeye kalkarlar da kalsalar herkes göz yumsa bu bizim zorumuza gidiyor. Ama Türkiye'nin geleceğine, lehine olsalar bölünmeyi katmasa, bu süreç normal. Kimse ağlamıyor, kimsenin zoruna gitmiyor, buna karşı değiliz. Tabi ki biz üstlerimiz ne biliyorsa onu bilmiyoruz. Ama görüş olarak iyilik her zaman iyidir, kötülük her zaman kötüdür." dedi.

"MAAŞIMI KARAYILAN MI VERECEK"

Benek Ailesi'nden 30 kişinin şehit düştüğünü hatırlatan gazi Benek, "1988'de Kel Mehmet Dağları'nda Şemdin Sakık'ın kendisinin de bulunduğu grupla çatışmaya girdim ve yaralandım. İki bağırsağım gitti şimdi iyileştim. İkinci kez 1992'de Çınar Deresi'nde yaralandım. Şimdi tek bir ayağım sağlam. Demokratik özerklik, Türkiye'nin lehine ise her şeye varım, yoksa hiçbir şeye yokum. Ben demokratik özerkliğe karşıyım. Ben maaşımı nerden alacağım, sana soruyorum hadi özerlikliği kabul ettiniz, kim maaşımı verecek Karayılan'dan mı alacağım?. Ben özerkliğe karşıyım, açık ve net. Kim ne derse desin. Özerkliği ne yapaçağız, kim bizi yönetecek, maaşları kim verecek, kimin bayrağı altında kalacağız. Burası devlet değil mi? Kimse benim dilime engel oluyor mu? Sen madem ki Kürtsün, bir gazetecisin kimse sana diyor mu; "Kürtçe konuşma" Meclis'e de girsem Kürtçe konuşurum, burada da olsam Kürtçe konuşuyorum. Engelleyen var mı? Özerkliği ne yapacağım." diye konuştu.

ŞEHİT AĞABEYİ: KİMSENİN ANASI AĞLAMASIN

2007 yılında askerde iken Küpeli Dağı'nda şehit olan Şeref Bulut'un ağabeyi Sadık Bulut da, "Diyeceğim bir şey yok. Allah şehitlerimize rahmet eylesin, gazilerimize şifalar diliyorum. Çözüm sürecini iyi görüyorum. Bizim anamız ağladı, kimseninki ağlamasın bunu istiyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anneler Günü Uludere Türkiye Şırnak Politika Güncel Haberler

title