Haberler

Köy Enstitülerinin 75. Yılı Samurlu'da Kutlandı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aliağa Şubesi, köy enstitülerinin 75. kuruluş yıl dönümünü ilçede yer alan Samurlu Mahallesi’nde kutladı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aliağa Şubesi, köy enstitülerinin 75. kuruluş yıl dönümünü ilçede yer alan Samurlu Mahallesi'nde kutladı.

Aliağa ilçesindeki Samurlu İlköğretim Okulu'nun bahçesinde düzenlenen etkinliğe, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aliağa Şubesi Başkanı Erol Ertürk, ADD Eski Genel Başkanı Emekli Vali Aydemir Ceylan, Emekli Öğretim Görevlisi yazar İbrahim Şimşek, ADD üyeleri, parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Müzik ve şiir dinletisinin sunulduğu etkinlikte köy enstitüleri üzerine söyleşiler yapıldı.

Köy enstitülerinin heyecan ve ruhunu yeniden yaşatmak istediklerini belirten ADD Aliağa Şubesi Başkanı Erol Ertürk yaptığı konuşmada şunlara değindi:

"Köy Enstitüleri'nin temeli Atatürk döneminde atılmış, Milli Eğitim bakanı Hasan Ali Yücel ve İlköğretim müdürü İsmail Hakkı Tonguç tarafından yaşama geçirilmişti. Bugün Köy Enstitüsü ruhunu yeniden yakalamak ancak çağdaş, üretken ve demokratik eğitim yönetimini ulusal eğitim sistemimizin her aşamasına uygulayarak; eleştiren, sorgulayan çağdaş bireyler yetiştirmekle olur. Atatürkçü Düşünce Derneği olarak amacımız; Köy enstitülerinin heyecan ve ruhunu okullarımızda yaşatmak, ülkemizin geleceğine umut ve ışık olabilmektir."

Samurlu İlköğretim okulunun tekrardan eğitim öğretime açılması için her yıl müracaatlarda bulunduklarını ifade eden Samurlu Mahalle Muhtarı Necmi Şengül ise, "ADD bu etkinlikleri düzenlemek için her yıl farklı bir yeri seçiyor. Bu yıl ki etkinlikler için Samurlu Mahallesi seçildi. Buradaki okulumuz uzun yıllardır kapalı, okulumuzun açılmasını istiyoruz. Bugünkü etkinlikle inşallah sesimizi yetkililere duyurabiliriz" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Aliağa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title