Haberler

Kovid-19 vaka sayıları 5 bini aşan Kıbrıs Rum kesiminde yeni önlemler

Güncelleme:

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarının 5 bini aştığı Kıbrıs Rum kesiminde bir dizi yeni önlemler açıklandı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarının 5 bini aştığı Kıbrıs Rum kesiminde bir dizi yeni önlemler açıklandı.

Rum basınında yer alan habere göre, Rum lider Nikos Anastasiadis başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulunda yeni önlemler alındı.

Rum Sağlık Bakanı Konstantinos Yoannu, 3 ayrı kategoride belirlenen önlemleri açıkladı.

Buna göre, Kıbrıs Rum kesimi genelinde 5 Kasım 2020'den 15 Ocak 2021'e kadar yürürlükte olacak birinci kategorideki önlemler arasında, süpermarket, bakkal, kasap gibi gıda satışı yapan yerlerin ve eczanelerin, açılış saatinden 09.00'a kadar ve 13.00 ile 14.00 arasında sadece 65 yaş ve üzerindeki veya engelli kişilere satış yapabilmesi yer alıyor.

Rum kesimi genelinde 5-30 Kasım arasında geçerli olacak ikinci kategorideki önlemler arasında, saat 23.00-05.00 arasında eczaneye, hastaneye gitmek, izin belgesi veya geçerli gerekçesi olması kaydıyla işine gitmek haricinde sokağa çıkma yasağı bulunuyor.

Vakaların en yoğun bulunduğu Limasol ve Baf'ta, 5 -16 Kasım döneminde uygulanacak önlemler ise üçüncü kategoride sıralandı. Buna göre, Limasol ve Baf'ta, 18 yaş altındakilerin toplu sosyal etkinlik ve spor faaliyetlerinde bulunması yasaklanırken, açık veya kapalı bütün çocuk parklarının ve spor salonlarının işleyişi de askıya alındı.

Öte yandan, mekanlar içerisinde maksimum 75, dışarıda da 150 müşteri bulunmasına izin verilecek ve bir masada en fazla 6 kişi oturabilecek.

Evlerde ve diğer kapalı mekanlarda ise 10 kişiden fazlasının toplanması yasaklanırken, 12 yaş üzeri herkes için içeride ve dışarı maske takma zorunluluğu devam edecek.

Vaka sayısı 5 bin 100'e yükseldi

Rum Sağlık Bakanlığı, dün akşam yaptığı açıklamada, 166 yeni Kovid-19 vakası açıklayarak, Rum kesimindeki toplam vaka sayısının 5 bin 100'e yükseldiğini duyurmuştu.

İlk Kovid-19 vakasının 9 Mart'ta görüldüğü Rum kesiminde, toplam 27 kişi virüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Nikos Anastasiadis Kıbrıs Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title