Haberler

Kovid-19'un ortaya çıktığı Vuhan yeni yıla sakin girdi

Güncelleme:

Kovid-19 salgınında ilk vakaların ortaya çıktığı Çin'in Hubey eyaletinin Vuhan şehri, salgının ikinci yıl dönümünde yeni yılı sakin kutladı.

Kovid-19 salgınında ilk vakaların ortaya çıktığı Çin'in Hubey eyaletinin Vuhan şehri, salgının ikinci yıl dönümünde yeni yılı sakin kutladı.

Kentte geçen sene salgına karşı zafer ilanını vurgulamak üzere düzenlenen coşkulu kutlamaların aksine, bu yıl insanların meydanlarda ve sokaklarda toplanması engellendi.

Halkın bir araya gelebileceği yerler güvenlik barikatıyla çevrelenirken, kalabalık bölgelerde çok sayıda güvenlik görevlisinin bulunması dikkati çekti.

Bu yıl coşkulu kutlamalar yerine boş meydanlarda ve parklarda yeni yılı gösterişsiz karşılayanlar vardı.

Çin, yerel kaynaklı vakaları olduğu yerde tecrit etmeye ve bulaş zincirini kırmaya yönelik "sıfır vaka" stratejisiyle salgını kontrol altına almada büyük ölçüde başarılı olsa da virüsün bulaşıcılığı yüksek varyantlarının ortaya çıkması, söz konusu stratejiyi giderek daha maliyetli hale getiriyor.

Enfekte olmayan nüfusu da etkileyen, hayatın akışını, ekonomik ve sosyal etkinlikleri belirsiz sürelerle aksatma tehlikesi içeren katı salgın tedbirleri zaman zaman tartışmalara yol açıyor.

Ülkede en son 23 Aralık'ta Şaanşi eyaletinin merkezi, 13 milyon nüfuslu Şian şehri karantina altına alınmıştı.

Deltanın ardından Omicron gibi bulaşıcılığı yüksek yeni varyantlarla gelişen salgının yeni yılda da Çin'in gündeminde önemli yer tutması bekleniyor.

Kovid-19 salgınında ilk vakaların ortaya çıktığı Çin ana karasında bugüne kadar 102 bin 83 vaka tespit edildi, 4 bin 636 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 714 hastanın tedavisi sürüyor.

"Gizemli hastalık"tan Kovid-19'a

Dünya Kovid-19'un varlığından ilk kez, Çin'in, 31 Aralık 2019'da Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde kaynağı bilinmeyen gizemli bir solunum yolu rahatsızlığının ortaya çıktığını bildirmesiyle haberdar olmuştu.

Hastalık, ilk kez Vuhan kentindeki deniz ürünleri gıda pazarını ziyaret eden kişilerde görülmüş, sebebi anlaşılamayan "solunum rahatsızlığı" şikayetiyle ilk hasta 17 Kasım 2019'da hastaneye başvurmuştu.

Vuhan'da 22 Ocak 2020'de ilan edilen karantina, salgının kontrol altına alınmasının ardından 7 Nisan 2020'de kaldırılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Aralık Wuhan Haberler

Bakmadan Geçme

Çanakkale Boğazı gemi yangını SON DURUM! Çanakkale Boğazı gemi trafiğine açıldı mı? Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title