Haberler

Kossendey: "Avrupa'da Türkiye'nin AB Üyeliğiyle İlgili Çekinceler Var"

Almanya-türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Thomas Kossendey, AB'nin, Hıristiyan Kulübü Olduğu Yönündeki Haberlerin Kafa Karıştırıcı Yorumlar ve Çok Tehlikeli İfadeler Olduğunu Belirtti.

Almanya-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Thomas Kossendey, AB'nin, Hıristiyan kulübü olduğu yönündeki haberlerin kafa karıştırıcı yorumlar ve çok tehlikeli ifadeler olduğunu belirtti. Kossendey, "Avrupa'da, Türkiye'nin AB üyeliğiyle ilgili bazı çekinceler var. AB'nin Hıristiyan kulübü olduğu yönündeki yorumlar çok tehlikeli bir ifadedir. Sadece Almanya'da 3.5 milyon Müslüman var, Avrupa genelinde ise bu sayı 20 milyondur. Bu söylemlerle içimizdeki Müslümanlara 'Bize ait değilsiniz'dersek, bu çok tehlikeli olur" dedi.

Almanya -Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Thomas Kossendey, beraberindeki heyetle birlikte, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nu ziyaret etti.

Komisyon Başkanı Mehmet Elkatmış, AB konusunda Almanya'nın Türkiye'ye verdiği desteklerden dolayı misafir heyete teşekkür etti. Türkiye'nin AB'ye girmesinin, AB'nin faydasına olacağını söyleyen Elkatmış, "Biz AB'yi kültür hareketi olarak görüyoruz. Ancak, son günlerde AB'nin Hıristiyan kulübü olduğu yönündeki haberler bizi üzüyor" dedi.

Almanya-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Kossendey de yaptığı konuşmada, "AB'nin Hıristiyan kulübü olduğu yönündeki yorumları" kafa karıştırıcı ve tehlikeli ifadeler olarak değerlendirdi.

Almanya'nın, Türkiye'nin AB yolunda katettiği mesafeye büyük saygısı olduğunu belirten Kossendey, sıkıntıların diyalogla çözümlenebileceğini söyledi.

     Milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtlayan Başkan Kossendey, Türkiye'nin, AB'nin 50. doğum günü kutlamalarına davet edilmemesiyle ilgili olarak, "Bu, benim de hoşuma gitmedi. Kutlamalara kimlerin katılacağı bizim değil, Avusturya'nın dönem başkanlığında kararlaştırıldı. Burada davet edilmeyen sadece Türkiye değil, diğer aday ülkeler de davet edilmedi" dedi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title