Haberler

Kosovalı Türk Gençlerin Türk Sinema Özlemi

Kosovalı Türk gençlerin Türk sinema özlemi Türkiye Cumhuriyeti tarafından Kosova'da Türk dilini, kültürünü, gelenek ve göreneğini yaşatmak amacıyla kurulan Yunus Emre Türk Kültür Merkezi, faaliyetleri kapsamında Türk Sinema Haftası başlattı.

Kosovalı Türk gençlerin Türk sinema özlemi

Türkiye Cumhuriyeti tarafından Kosova'da Türk dilini, kültürünü, gelenek ve göreneğini yaşatmak amacıyla kurulan Yunus Emre Türk Kültür Merkezi, faaliyetleri kapsamında Türk Sinema Haftası başlattı. Prizren'deki Yunus Emre Türk Kültür Merkezi tarafından Türk sinemasından seçme yapıtların yer alacağı Türk sinema haftası başladı. Arnavut dilinde alt yazılı olan filmlerin ilki 'Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak ' oldu. Her hafta bir Türk filminin yer alacağı Türk sinema haftasında, değişik Türk sinema yapıtlarının yer alacağı belirtildi. Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Prizren Bölgesi İdari Sorulusu Gökhan Yağcı, Yunus Emre Türk Kültür Merkezi olarak bu tör faaliyetlerine devam edeceklerini söyledi. Türk filmlerini izlemeye gelen Kosovalı Türk gençlerde, bu tür bir etkinlikten dolayı Yunus Emre Türk Kültür Merkezi çalışanlarına teşekkür ettiler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yunus Emre Türk Türkiye Kosova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title