Haberler

Kosovalı Sırplar Gösteri Yaptı

Binlerce Kosovalı Sırp, Kosova'nın Bağımsızlığını Protesto Etti.

Binlerce Kosovalı Sırp, Kosova'nın bağımsızlığını protesto etti.

Kosova'nın kuzeyindeki Mitroviça'da toplanan Sırplar, "Burası Sırbistan" ve "Kahrolsun Amerika" sloganları attı. "Rusya bize yardım et" yazılı pankartlar ve üzerinde Nazi amblemi olan Amerikan bayrağı posterleri taşıyan göstericilerin sayısı 5 bini buldu.

Güneyinde Arnavutların ve kuzeyinde Sırpların yaşadığı bölünmüş kentteki gösteride konuşan Kosovalı Sırpların sertlik yanlısı lideri Marko Jaksic, "Amerika artık dünyanın tek gücü değil. Ruslar geliyor. Rusya ve Sırbistan olduğu sürece bağımsız Kosova asla olmayacak" dedi.

Marşlar söyleyen göstericiler, Mitroviça'yı ikiye bölen köprüye yürüdü. Ancak göstericileri burada NATO barış gücü askerleri karşıladı.

Gösteride olay çıkmadığı belirtildi.

Yaklaşık 800 kadar Sırp da başkent Priştine yakınındaki Gracanica şehrindeki bir Ortaçağ kilisesinde Kosova'nın bağımsızlığını protesto etti. ABD'yi kınayan protestocular, Rusya'dan yardım istedi.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da da çoğunluğu öğrenci 5 binden fazla Sırp Kosova'nın bağımsızlığını protesto etti. Göstericiler "Kosova Sırbistan'dır", "Sırbistan uyan" ve "Kosova bizde kalacak" sloganları attı.

Öte yandan Mitroviça'dan yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Zubin Potok köyünde bu sabah meydana gelen patlamada bir BM aracı zarar gördü.

Yerel polis sözcüsü Besim Hoti, yaptığı açıklamada, patlamaya, köydeki BM binasına atılan ve el bombası olduğu tahmin edilen bir patlayıcının neden olduğunu, yaralanan olmadığını, ancak aracın yandığını bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title