Haberler

Kosovalı Kadınlarından Gözleme Çadırı Projesi

Prizren Kosova Kadınları Yardımlaşma Derneği’nin katkılarıyla, Kosova’da kadınlara yardım modeli altında yepyeni projeyi hayata geçirildi.

Prizren Kosova Kadınları Yardımlaşma Derneği'nin katkılarıyla, Kosova'da kadınlara yardım modeli altında yepyeni projeyi hayata geçirildi.

Prizren'deki Kosova Kadınları Yardımlaşma Derneği, Kosovalı kadınlara yardım modeli altında yeni projeyi hayata geçirdi. Türkiye'nin geleneksel lezzetlerinden gözlemenin Prizren'de de yapılması ve sunulması projesi başlatılarak ilk defa gözleme çadırı açıldı. Çadırda gözleme pişiren kadınlar, bir yandan hünerleri ve el becerisini sergilerken, diğer yandan da satışlardan sağlanan gelirle, dul kadınlar ve yetim çocuklara yardımda bulunuluyor. Büyük ilgi gören gözleme çadırı, kadınların iş hayatına atılmalarında gösterdikleri cesaretin güzel bir örneği oldu.

Kosova Kadınları Yardımlaşma Derneği Başkanı Maide Shabani yaptığı açıklamada, derneğin en önemli amaçlarından birinin kadınların iş sahibi yapmanın olduğunu hatırlatarak, yeni proje çerçevesinde gözleme çadırını açtıklarını ve burada satışlardan elde ettikleri gelirin bir kısmının dul kadınlara, bir kısmının da yetim çocuklara verilmesini kararlaştırdıklarını belirtti. Shabani, gözleme çadırına yer tahsis eden Prizren belediyesine teşekkürlerini ifade etti.

Maide Shabani, derneğe şimdiye kadar Kosova tarafından her hangi bir yardım yapılmadığını, buna rağmen Kosova Kadınları Yardımlaşma Derneği'nin, Kosova Barış Gücü (KFOR) bünyesinde görev yapan Türk Askeri,TİKA, ve Türkiye'nin bir çok yerinden gelen yardımlar sayesinde Kosovalı kadın ve yetim çocuklara yardımlarda bulunduklarını ifade etti. Bu kurumlar sayesinde her yıl 100 çocuğun sünnet ettirildiğini, ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve ihticaç yardımlarında bulunduklarını kaydeden dernek başkanı Maide Shabani, kadınların iş hayatına atılmalarının önemine işaret etti.

Kosova Kadınları Yardımlaşma Derneği, farklı faaliyetleri kapsamında, el işi ile dikiş kursları organize ediyor, kursları tamamlayan kadınlar bu sayede tekstil fabrikalarında çalışıyor. - PRİŞTİNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Prizren Kosova Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title