Haberler

Kosova, Şukri Aliu'yu Makedonya'ya İade Etti

Makedonya'nın başkenti Üsküp yakınlarındaki Smilkovtsi Gölü'nde Nisan ayında 5 kişinin öldürüldüğü olaya karıştığı iddiasıyla aranan ve Kosova'da bulunan Şukri Aliu, Makedonya'ya iade edildi.

Makedonya'nın başkenti Üsküp yakınlarındaki Smilkovtsi Gölü'nde Nisan ayında 5 kişinin öldürüldüğü olaya karıştığı iddiasıyla aranan ve Kosova'da bulunan Şukri Aliu, Makedonya'ya iade edildi.

Makedonya İçişleri Bakanlığı sözcüsü İvitsa Kotevski, Üsküp'te düzenlediği basın toplantısında, Aliu'nun 2005 yılında Makedonya İslam Birliği'ne "değişim getirme" amacıyla dönemin İslam Birliği Başkanı'na şiddet uygulama, aracında patlayıcı madde bulundurma ve bir taksi şoförü cinayetine karışma suçlarından Makedonya'da hapis cezasına çarptırıldıktan sonra firar ettiğini hatırlattı.

Sözcü Kotevski, Aliu'nun Makedonya'nın talebi üzerinde Kosova'da göz altına alındığını ve bu ülkenin yetkilileri tarafından Makedonya makamlarına iade edildiğini bildirdi.

İvitsa Kotevski, Aliu'nun, iki hafta sonra davası yeniden başlayacak olan Smilkovtsi Gölü'nde beş kişinin öldürülmesi olayıyla da bağlantısı olduğunu belirtti.

Sözcü, Aliu'nun bu olayla ilgili yapılan ve tutuklamalarla sonuçlanan

"Monstrum" operasyonuna katılan Arnavut kökenli polislere karşı intikam çağrısı yaptığına dikkati çekti.

Kosova doğumlu olan Aliu, Makedonya'da hapis cezasına çarptırıldıktan sonra Kosova'ya sığınmıştı.

Üsküp yakınlarındaki Smilkovtsi Gölü'nde bulunan 5 balıkçı, 12 Nisan 2012 tarihinde öldürülmüştü. Cinayetlerin ardından bazı Müslüman ve Arnavutlar'ın göz altına alınıp cinayetlerden sorumlu tutulması, ülkedeki Arnavut ve Makedonlar arasında gerginliğe neden olmuştu.

Muhabir: Mürteza Sulooca-Zlatan Kapiç

Yayıncı: Serkan Fidan - ÜSKÜP

Kaynak: AA / Güncel

İçişleri Bakanlığı Makedonya Kosova Üsküp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title