Haberler

Kosova Parlamentosunda 3 Türk Vekil

Kosova'da 17 Kasım'da Yapılan Milletvekili Genel Seçimi Sonuçları Resmen Açıklandı. Kosova Türkleri Parlamentoda 3 Vekille Temsil Edilecek.

Kosova'da 17 Kasım'da yapılan milletvekili genel seçimi sonuçları resmen açıklandı. Kosova Türkleri parlamentoda 3 vekille temsil edilecek.

Kosova Türklerinin tek siyasi partisi Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP), Kosova Parlamentosu'nda 3 milletvekiliyle temsil edilecek. Toplam 4999 oy kazanan KDTP'nin milletvekili adayları arasında en fazla oy kazanan Enis Kervan, Genel Başkan Mahir Yağcılar ve Müfera Şinik milletvekili seçildi.

Bağımsız Türk aday Cemil Luma ise 1261 oy kazanmasına rağmen barajı geçemediği için seçilemedi.

İlk defa seçime katılan Yeni Kosova İttifakı (ARK) listesinde Türk aday Suzan Nobırdalı da gerekli oyu alarak milletvekili oldu. 120 sandalyeli Kosova Parlamentosu'nda Türk milletvekili sayısı 4'e çıktı.

Seçimde en fazla oyu alan Haşim Taçi'nin liderliğindeki Kosova Demokrasi Partisi (PDK) 37, ikinci sıradaki Kosova Demokratik Birliği (LDK) 25, Yeni Kosova İttifakı (ARK) 13, Dardania Demokratik Birliği (LDD) 11, Lahey'de yargılanmakta olan Ramuş Haradinay'ın liderliğindeki Kosova Refah İttifakı (AAK) 10 milletvekilliği kazandı.

Reformcu parti olarak bilinen ORA, yükseltilmesi için ısrar ettiği yüzde 5'lik barajı geçemediği için parlamentoya giremedi.

Kosova'daki Boşnaklarin siyasi oluşumları Vakat Koalisyonu 3 ve Demokratik Eylem Partisi (SDA) 2 sandalyeyle Kosova Parlamentosu'nda temsil edilecek. Sırplar sadece Kosova Anayasal Çerçevesi ile kendilerine ayrılan kontenjanla 10 milletvekili, diğer etnik topluluklar da 6 milletvekili ile temsil edilecek.

Yeni hükümeti kurması beklenen PDK lideri Haşim Taçi, tüm halk kesimlerini içine alacak bir hükümet önereceğini açıkladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title