Haberler

Kosova Meclisinde Kuzey Bölgesinde Olaylar Görüşüldü

Kosova Meclisin olağanüstü toplantısında Kuzey Mitroviça'da tırmanan gerginlik görüşüldü.

Kosova Meclisin olağanüstü toplantısında Kuzey Mitroviça'da tırmanan gerginlik görüşüldü. Kosova İçişleri Bakanı Bayram Recepi Kosova'nın kuzey bölgesinde gerginliğin artmasına seçim sıtmasına kapılmış Sırbistan kurumlarının neden olduğunu ve bu yönde sorumluluk taşıdıklarını belirtti. Bakan Recepi bu şekilde Sırbistan'ın Kosova'ya karşı mevcut olan saldırgan politikasının kanıtlandığını söyledi. Recepi, kuzeydeki durumun kontrol altına alınması için KFOR ve EULEX'in görevlerinin yapmasının beklendiklerini, olayların artması durumunda Kosova Özel Polis birlikleri ROSU'nun harekete geçebileceğini bildirdi.

Muhalefet partileri de Kosova Hükümetinden kuzeydeki olaylar için harekete geçmesini istedi. Muhalefet, Kosova hükümetinin vatandaşların korunması için faaliyette bulunması gerektiğine işaret etti. Hükümet ve uluslararası camianın Sırp yetkili makamları tarafından tutuklanan Arnavutların serbest bırakılması, kuzeyde suçluların tutuklanması için baskı yapması gereğini vurguladı. Muhalefetin bir bölümü ise Başbakan Haşim Taçi konuşmaya hazırlanırken salonu terk etti.

Kürsüye çıkan başbakan Haşim Taçi bu önemli toplantıyı terk eden bazı muhalefet partilerini demokratik bir şekilde davranamadıkları için eleştirdi. Taçi, Mitroviça'daki bütün olayların altında Sırbistan'ın bulunduğunu vurguladı. Taçi, Sırbistan'ın halen Miloşeviç'nin siyasetini sürdürdüğünü belirterek, Sırp liderlerinin sonun da Miloşeviç gibi olacağını söyledi. Taçi, her ne olursa olsun Kosova'nın toprak bütünlüğü ve bağımsızlığı zedelenemeyeceğini söyledi. Taçi, Kuzeyi terk eden Arnavutların ve Türklerin evelerine dönmeleri çağrısında bulundu.

Kosova demokratik Türk Partisi Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, yaptığı açıklamada "Bu çalkantılar içerisinde, diğer topluluklarda zarar görmekteler. Bilhassa orada yaşayan Kosova Türk topluluğu. Biz, büyükelçimizle beraber tüm diğer Türkiye Cumhuriyeti kurumlarıyla yine hükümetin bir parçası olarak buradaki tüm kurumlarla beraber oradaki tüm halklara ve Kosova vatandaşlarına güvenlik sağlamak için çabalanıyoruz. Olayların bazen istediğimiz şekilde gitmediğinden dolayı olumsuz olaylar çıkıyor. Ama yine de bizler her zaman vatandaşlarımızın soydaşlarımız yanındayız" dedi.

MİTROVİÇA'NIN SIRP BÖLGESİNDE SIRBİSTAN BAŞKAN ADAYI VOYİSLAV KOŞTUNİÇA SEÇİM KAMPANYASI YÜRÜTTÜ

Kosova Meclisinde Kuzeydeki durum görüşülürken, gayri resmi yollardan Mitroviça'ya gelen Sırbistan başkan adayı Voyislav Koştunica, Kuzeydeki Sırplara seçim kampanyasında bulundu. Koştuniça bu sırada Kosova'nın daima Sırbistan'ın bir parçası olarak kalacağını, başkan seçildiği takdirde Kosova'yla yapılan anlaşmaları iptal edeceğini söyledi. Koştunica'nın Mitroviça'ya, Kosova hükümetin bilgisi dışında gelmesi Kosova meclisinin toplantısına gölge düşürürken, tansiyonun yükselmesine neden oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haşim Taçi Mitroviça Kosova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title