Haberler

Kosova Meclisi?Nde Yeni Milletvekilleri Ant İçti

Kosova Demokratik Türk Partisi Daha da Güçlendi

KOSOVA DEMOKRATİK TÜRK PARTİSİ DAHA DA GÜÇLENDİ

Kosova meclisinin ilk sıralı oturumunda Anayasa gereğince bakan seçilen milletvekilleri milletvekili görevinden istifa ettiler. Yeni seçilen milletvekilleri ise ant içerek meclisin üyesi oldular.

Kosova Demokratik Türk Partisi KDTP temsilcilerinde de değişiklik oldu. Mahir Yağcılar kabinede bakan olarak yer alması nedeniyle milletvekilliğinden istifa etti. Yerine milletvekili olarak eski bakan yardımcısı Fikrim Damka seçildi.

Fikrim Damka ant içtikten sonra verilen arada DHA?ya şu açıklamalarda bulundu:

?Bunu Anayasanın gereği icap ediyor. Hükümette yer alan milletvekillerinin mecliste görev yapması kanunca imkansız. Dolayısıyla en fazla oy alan KDTP?de ben olduğum için milletvekili olarak seçildim. Umut ederim ki iki arkadaşımla birlikte Türk partisinin çizmiş olduğu program çerçevesi içinde Türk toplumunu yakından ilgilendiren konular üzerinde her tür savaşı bu mecliste sürdüreceğiz?

Fikrim Damka?ya milletvekili görevini teslim eden Bakan Mahir Yağcılar da ?Kosova Demokratik Türk Partisi ve Kosova Türk toplumu Kosova meclisinde ve Kosova hükümetinde daha aktif rol alacaktır ve daha başarılı çalışmalar yapacaktır? dedi.

Meclisin devamında başbakan Haşim Taçi Mart ayı için bütçe talebinde bulundu. Oy çokluğuyla bu mini bütçe de onaylandı. Böylece memurların Mart ayı maşları garantiye alındı?

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title