Haberler

Kosova ile Sırbistan Arasında Tren Gerginliği

Güncelleme:

Kosova'nın İstanbul Başkonsolosu Morina, Kosova ile Sırbistan arasında gerginliğe neden olan trenle ilgili yaptığı açıklamada ''Provokasyon amaçlı girişim engellendi.'' dedi.

Kosova Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Rrahim Morina, Kosova ile Sırbistan arasında gerginliğe neden olan, üzerinde Sırbistan bayrağı ve Arnavutça dahil 21 dilde "Kosova Sırbistan'dır" yazıları bulunan Belgrad-Mitrovica seferini yapan trene ilişkin, "Trenin Kosova'ya girebilmesi için iki ülke arasında anlaşma olması gerekiyor. Biz Kosova Cumhuriyeti olarak 113 ülke tarafından tanındık ve Kosova'daki vatandaşlarımızın huzuru için herhangi bir ülkeden olur alma ihtiyacımız yok." dedi

''PROVOKASYON AMAÇLI GİRİŞİM ENGELLENDİ''

Morina, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sırbistan'dan yola çıkan bir yolcu treninin barış bölgesi Kosova'ya ulaşamadığını belirterek bu konuda Kosova devletinin kendi polis güçlerini kullanıp provokasyon amaçlı bu girişimi engellediğini söyledi.

Tren krizini iyi analiz edebilmek için öncelikle Sırbistan'daki siyasi durumu iyi bilmek gerektiğini aktaran Morina, bu ülkede yakın bir zamanda cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağını, bu çerçevede siyasi anlamda milliyetçilik kartının ön plana çıktığını vurguladı.

''PROPAGANDA AMACI GÜDEN BİR TRENDİ''

Morina, başta komşular olmak üzere kimseyle sorun yaşamak istemediklerini ancak ülkelerinin huzurunu bozacak bu tür eylemlere de izin vermeyeceklerini ifade ederek şöyle devam etti:

"Trenin Kosova'ya girebilmesi için iki ülke arasında anlaşma olması gerekiyor. Biz Kosova Cumhuriyeti olarak 113 ülke tarafından tanındık ve Kosova'daki vatandaşlarımızın huzuru için herhangi bir ülkeden olur alma ihtiyacımız yok. Bu propaganda amacı güden bir trendi. Kralijeva ve Mitrovica arasında normal tren hareketleri var zaten ama o izinle gelen bir tren."

"KOSOVA SAKİN BİR ÜLKEDİR"

"Sırplar yalanların yaratılması konusunda çok uzmandırlar" diyen Morina, bu ülkenin ayrıca Kosova'da katliam yapan kişilerle ilgili gerçekleri saklamak gibi bir çabası bulunduğunu savundu.

Morina, Kosova Cumhuriyeti'nin yönünün Avrupa olduğuna işaret ederek "Sırpların yaptığı bu propaganda o kadar önemli değil. Biz onlara alışığız. Kosova sakin bir ülkedir. Kosova'da yaşayan Sırplarla da Kosova kurumları ilgilenmektedir." dedi.

Kaynak: AA / Dünya

Kosova Cumhuriyeti İstanbul Belgrad Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title