Haberler

Kosova, Dönüşü Olmayan Sürecin Sonuna Geldi

Sırbistan'da Son Dönemlerin En Kritik Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini Batı ile Bütünleşmeden Yana Olan Cumhurbaşkanı ve Demokrat Parti Lideri Boris Tadiç'in Kazanması, Kosova'da Fazla Bir Heyecana Yol Açmadan Olumlu Bir Gelişme Olarak Değerlendirildi.

Sırbistan'da son dönemlerin en kritik cumhurbaşkanlığı seçimlerini batı ile bütünleşmeden yana olan Cumhurbaşkanı ve Demokrat Parti Lideri Boris Tadiç'in kazanması, Kosova'da fazla bir heyecana yol açmadan olumlu bir gelişme olarak değerlendirildi.

Sırbistan'da, Cumhurbaşkanı ve Demokrat Parti Lideri Tadiç'in cumhurbaşkanlığı seçimlerinden galibiyetle çıkması Kosova'da herhangi bir sevince yol açmadı. Priştine'deki siyasi çevreler, aşırı sağcı Tomislan Nikoliç gibi Tadiç'in de Kosova'nın bağımsızlığına şiddetle karşı koymasının, Kosova'nın bağımsızlığı konusunda herhangi bir değişikliğe yol açmayacağı görüşünde. Kosova Meclis Başkanı Jakup Krasniçi, Kosova'nın, dönüşü olmayan bir sürecin sonuna geldiğini vurguladı. Tadiç'in zaferinin Sırplar için

önemli olduğunu, çünkü demokrat adayın bu zaferiyle Sırbistan'ın Avrupa ile bütünleşme sürecini kolaylaştıracağına dikkat çeken Krasniçi, "Kosova kendi seçtiği yolda ilerliyor ve statünün belirlenmesi yönünde en yakın bir zamanda karar alacaktır. Bu kararın alınmasında Tadiç'in zaferinin hiçbir etkisi olmayacaktır" dedi.

Muhalefetteki Yeni Kosova İçin İttifak Partisi Milletvekili Esad Brajshori ise, Sırbistan'daki gelişmelerin, Kosova'daki gelişmelerden ayrı tutulması gerektiğini söyledi. "Sırbistan seçimlerinde kim kazanmış olursa olsun, Kosova'daki gelişmelere kesinlikle etki etmeyecektir" diyen Brajshori, "Kosova ile Sırbistan iki ayrı devlet olarak varlıklarını sürdüreceklerdir" ifadelerini kullandı.

Kosova'da bağımsızlığın ilan edileceği tarih merakla bekleniyor.

(EK-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title