Haberler

KOSOVA'DAN GETİRİLEN FETÖCÜ'LERİN DAVASINDA TANIK DİNLENDİ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yurt dışı yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) Kosova istihbaratıyla yürüttüğü çalışmalar sonucu yakalanarak Türkiye'ye getirilen Yusuf Karabina ile Mustafa Erdem'in "Silahlı terör örgütü yöneticiliği yapmak"...

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yurt dışı yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) Kosova istihbaratıyla yürüttüğü çalışmalar sonucu yakalanarak Türkiye'ye getirilen Yusuf Karabina ile Mustafa Erdem'in "Silahlı terör örgütü yöneticiliği yapmak" ile "Uluslararası casusluk" suçlarından yargılandığı davada tanık dinlendi. Tanık, sanıklardan Mustafa Erdem'e ilişkin olarak, "Ülke imamıydı" dedi.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Yusuf Karabina ile Mustafa Erdem getirildi. Sanık avukatı da duruşmada hazır bulundu.

"MUSTAFA ERDEM ÜST KONUMDAYDI, ÜLKE İMAMIYDI "

Duruşmada tanık olarak Yusuf Karabina'nın ve Mustafa Erdem'in çalıştığı okulda yurt görevlisi olan  Kazım A. dinlendi. Tanık Kazım A.,"Ben Yusuf Karabina'nın çalıştığı okula bağlı yurtta 2009-2013 yılları arasında yurt görevlisi olarak çalıştım. Yusuf Karabina, 2013 yılına kadar Mehmet Akif Koleji'nde okul müdürü olarak görevliydi. Ben Kosova'dan ayrıldıktan sonra genel müdür yardımcısı oldu. Bu okullar FETÖ'ye bağlı okullardır. Karabina'yla öğrencilerin disiplin konularını konuşuyorduk ancak sohbet şeklinde toplantı yapmadık. Bildiğim kadarıyla Yusuf Karabina'nın örgütsel bir konumu yoktu. Karabina'nın üst konumunda Mustafa Erdem vardı. Mustafa Erdem 'ülke imamı' şeklinde adlandırılırdı. Onun üstünde kimse yoktu. Toplantı şekillerine dair bilgim yok" ifadelerini kullandı.

Duruşmada savcı, tanığa Yusuf Karabina'ya ilişkin iddianamedeki ifadesinde örgütün Kosova'daki muhasebecisi olduğu iddiasını sordu. Tanık Kazım A. böyle bir beyanda bulunduğunu hatırlamadığını söyledi.

"OKULLAR FETÖ'YLE BAĞLANTILI DEĞİLDİ"

Sanık Yusuf Karabina ise tanığın ifadelerine karşı,  "Kendisini hatırlamıyorum. O okullarda çalıştım ancak okullar FETÖ'yle bağlantılı değildi. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

TAHLİYE TALEP ETTİ

Sanık Mustafa Erdem ise hakkındaki iddiaları reddetti. FETÖ ile hiçbir bağlantılarının olmadığını ifade ederek, tahliye talebinde bulundu.

TUTUKLULUK DEVAM

Mahkeme heyeti, sanıkların suçlarının vasıf ve mahiyeti dolayısıyla tutukluluk halinin devamına karar verdi. Heyet, dosyanın esasa ilişkin mütalaanın hazırlanması için cumhuriyet savcısına gönderilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, FETÖ'nün yurtdışı yapılanması anlatıldı. İddianamede sanık Mustafa Erdem'in Gülistan Eğitim Kurumları'nda müdürlük yaptığı, örgütsel faaliyet yürüttüğü, Bylock ile Falcon kullancısı olduğu ve Bankasya hesabındaki mevduatını örgüt talimatından sonra arttırdığı belirtildi. Sanık Yusuf Karabina'nın Gülistan Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren Mehmet Akif Koleji'nde müdürlük yaparak örgütsel faaliyet yürüttüğü kaydedildi. İddianamede tutuklu sanıklar Mustafa Erdem ve Yusuf Karabina'ya, "Silahlı terör örgütü yöneticiliği yapmak" ve "Uluslararası casusluk" suçlarından 16 buçuk yıldan 28 buçuk yıla kadar ayrı ayrı hapis istemiyle dava açıldı.

Görüntü dökümü:

------------

-ARŞİV


- İstanbul
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kosova Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title