Haberler

Kosova'da yüzlerce Müslüman Kurban Bayramı namazını kıldı

Güncelleme:

Kosova'nın başkenti Priştine'deki yüzlerce Müslüman Fatih Sultan Mehmet Camii'inde Kurban Bayramı namazını kıldı.

Kosova'da uzun bir zamandan sonra ilk kez Covid-19 kısıtlamaları olmadan bayram kutlaması yapıldı. Kosovalılar Kurban Bayramı namazı için camilere akın etti. Başkent Priştine'de bayram vesilesiyle merkezi kutlama 2010 yılında Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından restore edilen tarihi Fatih Sultan Mehmet Camii'inde yapıldı. Cami bayram namazı için gelen Müslümanlarla dolup taştı. Cami içinde ve cami avlusunda bayram namazını eda eden Müslümanlar, Kurban Bayramı'nı karşılamanın sevincini yaşadı. Barış, bereket, dayanışma ve hoşgörü dualarına katılan Kosovalılar, namazın ardından bayramlaştı.

Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Ternava, bayram namazını kıldırmasının ardından okuduğu bayram hutbesinde, dini bayramların sürekli olarak maddiyattan önce manevi refahı, coşkudan önce bilgeliği, baskıdan önce adaleti, çatışma ile şiddetten önce barışı ve açgözlülükten önce dayanışma ve hayırseverliği teşvik ettiğini vurguladı.

Kurban Bayramı'nın temelinde fedakarlık, eşitlik, dayanışma, iyilik ve eşi benzeri olmayan değerler barındırdığını kaydeden Müftü Ternava, "Bu durum, bayramların müminlere ve insanlığa kazandırdığı değerlerdir. Kurban Bayramı, Müslüman müminler için yılın en önemli anlarından biridir. Hepinizi bayramı kutlamaya, bu bayramın faydalarından yararlanmaya ama aynı zamanda Covid-19 tedbirlerine uymaya davet ediyorum" dedi.

Bayram namazını kılan Fahredin Ethemi, Kurban Bayramı'nda camilerde yaşanan coşkunun mutluluk verici olduğunu belirterek, tüm İslam aleminin bayramını kutladı.

Agron Rukovci ise "Çok mutluyum. Hislerimi çok yoğun. Bayram farklı bir hissiyat veriyor insana" dedi. Tüm Müslümanların bayramını kutlayan Sabri Bekaj da, hep birlikte bayramın verdiği sevinç içinde namazı kılmanın büyük bir mutluluk verdiğini belirtti.

(Ercan Kasap/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fatih Sultan Mehmet Kurban Bayramı Kosova Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title