Haberler

Kosova'da Sırp Katliamının Kurbanları Anıldı

Kosova'da Sırp Güçleri Tarafından 1999 Yılında Katledilenler Gözyaşları İçinde Anıldı.

Kosova'da Sırp güçleri tarafından 1999 yılında katledilenler gözyaşları içinde anıldı.

Çocuk ve yaşlıların da aralarında bulunduğu 45 masum insanın 9 yıl önce Sırp güçleri tarafından acımasızca katledildiği Reçak köyünde yüzlerce Kosovalı, kurbanların mezarlarını ziyaret etti. Reçak köyüne akın eden Kosovalılar, buradaki ailelerinin acılarını paylaştı. Yakınlarının mezarları başında duran aileler, bol bol dua etti. 20 yaşındaki oğlunu katliamda kaybeden Hanefe Hayrizi, metanetli olmaya gayret gösterirken, "Onsuz yaşamaya alışmak zor. Onu çok özlüyorum. Ama yapacak bir şey yok" dedi.

Katliamda eşini kaybeden 4 çocuk annesi Naile Zaymi, mezarı seyrederken, "Eşimin kurşuna dizildiği gün de hava böyleydi. Karlı ve soğuk" diyerek acısının hala taze olduğunu belirtti.

15 Ocak 1999 tarihinde Sırp güçleri, Priştine'nin 30 kilometre güneyindeki Reçak köyüne baskın düzenleyerek aralarında çocuk ve yaşlılarında bulunduğu 45 sivili katletmişti. Katliamın hemen ardından olay yerine giden dönemin Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Kosova Misyonu Şefi William Walker, dünyaya katliam yapıldığını duyurarak, olayı insanlığa karşı işlenen bir suç olarak nitelemişti. Reçak katliamı, Nato'nun Sırp güçlerine karşı müdahalesini hızlandıran önemli etkenlerden biri olmuştu.

(EK-İÖZ-İÖZ-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title