Haberler

Kosova'da Seçim Pusulası Skandalı

Kosova'da 17 Kasım Tarihinde Yapılacak Parlamento ve Belediye Seçimlerinde Kullanılacak Seçim Pusulalarından Türkçe'nin Çıkarılması Türk Seçmenleri Üzdü.

Kosova'da 17 Kasım tarihinde yapılacak parlamento ve belediye seçimlerinde kullanılacak seçim pusulalarından Türkçe'nin çıkarılması Türk seçmenleri üzdü.

Merkez Seçim Komisyonu tarafından seçim pusulalarından Türkçe'nin çıkarılmasına Kosovalı Türkleri temsil eden tek siyasi parti olan Kosova Demokratik Türk Partisi'nden (KDTP) sert tepki geldi. KDTP, Birleşmiş Milletler (BM) Kosova Özel Temsilcisi Joachim Rücker'de gönderdiği itiraz mektubunda, Merkez Seçim Komisyonu tarafından seçim pusulalarından Türkçe'nin çıkarılması yönündeki uygulamayı kınayarak, Kosova'da Türk seçmenlerin anadillerinde seçim pusulası kullanması için bir an önce gerekli müdahale

yapılmasını talep etti.

Rücker ayrıca, KDTP'nin Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Kosova Misyonu şefi Tim Guldimann ve Kosova Merkez Seçim Komisyonu'na da gönderdiği itiraz mektubunda, "Merkez Seçim Komisyonu konsensüsün sağlanamadığı bir durumda oy çoğunluğu ilkesini de çiğneyerek Türkçe'yi seçim pusulalarında çıkarmıştır. Bu bir prosedür ihlali olduğu kadar Kosovalı Türk seçmene vurulan bir darbedir. Türkçe, sadece KDTP'nin yerel seçimlere katıldığı belediyelerde, belediye seçim pusulalarıyla sınırlı tutulmuştur"

ifadelerine yer verildi.

Kosova'da 23 Ekim 2004 yılında yapılan son parlamento seçimlerinde seçim pusulalarında Türkçe'ye yer verilmişti.

(EK-CY-CY-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title