Haberler

Kosova'da Olaylı Protesto Gösterisi

Priştine'de Dün Şiddete Dönüşen Bir Protesto Gösterisinde Yaralananlardan 2 Kişi Hayatını Kaybetti.

Priştine'de dün şiddete dönüşen bir protesto gösterisinde yaralananlardan 2 kişi hayatını kaybetti.

Kosova'da yaşanan olaylı protesto gösterilerinde yaralanan Priştine doğumlu Arben Celadini (35) ve Poduyeva doğumlu Mon Balay'ın (40) aldıkları yaralar sonucu hayatını kaybettikleri açıklandı.

Birleşmiş Milletler Kosova Misyonu (UNMİK) bünyesinde görev yapan uluslar arası Polis Gücü Komiseri Stephen Curtis, olaydan büyük üzüntü duyduklarını ve olay hakkında araştırma yapılacağını bildirdi.

Priştine Hastanesi kaynaklı bilgilere göre, protestolarda toplam 82 kişi yaralandı. Hastanede müşahade altında tutulan 5 kişiden birinin de sağlık durumu ağır. Priştine Hastanesi Müdürü Dr. Avdyl Krasniqi, hastaneye getirilen yaralılardan çoğunun tedavi gördükten sonra taburcu edildiğini belirtti.

Öte yandan durumları ağır 3 kişi de Kosova Barış Gücü (KFOR) tarafından tedavi altına alındı.

Kosova Polis Gücü Sözcüsü Veton Elşani protesto gösterisinde yaralananlardan ikisinin öldüğünü doğrulayarak, gösteride 10 polisin yaralandığını, 14 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

BM Kosova Özel Elçisi Martti Ahtisaari'nin Kosova'nın nihai statüsüyle ilgili sunulan öneri paketine karşı "Kendin karar ver" hareketi tarafından dün Priştine'de düzenlenen protestolarda göstericiler ile polis arasında çıkan çatışmada 82 gösterici yaralanmıştı. Kosova ile UNMİK polisi, göstericilerin Kosova hükümet ve meclis binalarına yaklaşmasına izin vermeyerek gözyaşartıcı bomba ve plastik mermi kullanmıştı.

İnsan hakları dernekleri, dünkü olaylarda aşırı güç kullandığı gerekçesiyle UNMİK polisini suçladı.

(EK-CY-CY-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title