Haberler

Kosova'da Bağımsızlığın İlan Edilmesine Saatler Kaldı

Kosova Resmi Ziyaretini Sürdüren Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi ve Kosova Başbakanı Haşim Taci, Kosova'nın Bağımsızlığının İlan Edilmesine Saatler Kaldığını Bildirdi.

Kosova resmi ziyaretini sürdüren Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi ve Kosova Başbakanı Haşim Taci, Kosova'nın bağımsızlığının ilan edilmesine saatler kaldığını bildirdi.

Priştine'de, Kosova Başbakanı Haşim Taci'yle biraraya gelen Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi, demokratik ve azınlık haklarına saygılı, Avrupa-Atlantik oluşumlarına katılma eğilimi olan bir devlet olarak Kosova'nın bağımsızlığının ilan edilmesinde yerli kurumlara düşen sorumluluğun son derece büyük olduğunu hatırlattı.

Arnavutluk Devlet Başkanı Topi, ülkesinin Kosova'ya sınırsız desteğini sürdüreceğinin altını çizdi.

Üç günlük resmi ziyaret için 100 kişilik bir heyetle Kosova'ya gelen Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi dün, Kosova Başkanı Fatmir Sejdiu, Kosova'da görev yapan uluslararası kurum yetkilileri ve yerel idarecilerle ayrı ayrı temaslarda bulundu.

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Topi'ye Priştine Üniversitesi'nde "fahri doktor" (doktor Honoris Causa) unvanı verildi.

(EK-İÖZ-İÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title