Haberler

Kosova Cumhurbaşkanı Türkiye'nin Priştine Büyükelçiliği Resmi Konutu'ndaki Kermese Katıldı

Dha DIŞ HABER -Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç'ın ev sahipliğinde T.C Priştine Büyükelçiliği Resmi Konutu'nda Kosova Kadın derneklerinin katılımıyla kermes düzenlendi.

Dha DIŞ HABER -

Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç'ın ev sahipliğinde T.C Priştine Büyükelçiliği Resmi Konutu'nda Kosova Kadın derneklerinin katılımıyla kermes düzenlendi. Büyük bir coşku ile düzenlenen kermes, Kosova'da siyaset ve sanat dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getirdi.

Hayır amaçlı kermese, Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Kosova Meclisi'nin Türk, Arnavut ve Boşnak milletvekilleri, başta ABD Büyükelçisi Greg Delawie olmak üzere bir çok ülkenin büyükelçisi, Kosova ve ülkedeki Türk kurum ile kuruluş temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Resmi Konut'un salonlarında standlar kuran Priştine, Prizren, Yakova, İpek, Drenas, Gilan ve diğer şehirlerden gelen kadın dernekleri, hünerlerini sergiledi. Yoğun ilgi gören kermeste göz kamaştıran el işi, örgü, dikiş, dantel, iğne oyası, ahşap boyama, resim tablosu, turşu çeşitleri ve geleneksel yiyecek türleri sergilendi. Bu sırada, Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga ve ev sahibi Büyükelçi Kıvılcım Kılıç'a el işi Türk-Kosova bayrağını simgeleyen boyun bağı hediye edildi. Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga'nın diğer davetlilerle birlikte standtları gezmesinin ardından katılımcılara konuşan Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılç, kermesin Kosova'da kadın dayanışmasının somut örneğini teşkil ettiğini belirtti. Dünya Kadınlar Günü'nün kutlandığı çok önemli bir ay içerisinde olduklarını hatırlatan Büyükelçi Kılıç, Kosova toplumunda kadınların konumunun her geçen gün daha da pekiştiğini, buna rağmen kadınlara sürekli destek verilmesi zorunluğuna işaret etti. Büyükelçi Kılıç, kermese destek veren herkese teşekkürlerini ifade etti. Kermeste daha sonra bol satışlar yapıldı. Organizasyonuna katkıda bulunmak için Cumhurbaşkanı Atifete Yahayga da bazı ürünleri satın aldı . Kermes boyunca bu yıl kuruluşunun 65'inci yıldönümü kutlayan Priştine "Gerçek" Kültür ve Sanat Derneği Kadınlar Korosu ve ünlü müzisyenlerden oluşan orkestra ile Türk sanat müziği eserleri ile türküler okudu. Saatler süren kermeste halay çeken katılımcılar, doyasıya eğlendi.

Görüntü Dökümü

kermes

Hazır bulunlar

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyagada kermeste –Türkiye büyükelçisi Kıvılıcım Kılıç ile

Standalar

Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga ve evsahibi Büyükelçi Kıvılcım Kılıç'a el işi Türk-Kosova bayrağını simgeleyen boyun bağı hediye edildi

Büyükelçi Kıvılcım Kılıç konuşuyor

Gerçek derneği kadınlar korundan şarkılar

Kadınlar halay çekerken

(Haber-Kamera: TURAN KASAP (KOSOVA –PRİŞTİNE ) – DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Priştine Türkiye Kosova Dha Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title