Haberler

Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi ?savaş Mağdurları Için Yapılacak Çalışmalarda Hassasiyet Önemli"

Kosova'nın başkenti Priştine'de, 'Suç Mağdurları Haftası' açılış konferansı düzenlendi.

Kosova'nın başkenti Priştine'de, 'Suç Mağdurları Haftası' açılış konferansı düzenlendi. Konferansta konuşan Cumhurbaşkanı Haşim Taçi, yetkililere seslenerek, suç mağdurları ile ilgili yapılacak çalışmaların büyük bir hassasiyet ve özel yaşama saygı çerçevesinde yapılmasını istedi.

Kosova'da görev yapan büyükelçiler, adalet organları temsilcileri ve üst düzey yetkililerin katılımıyla düzenlenen Suç Mağdurları Haftası açılış konferansında konuşan Cumhurbaşkanı Haşim Taçi, 'bağımsızlığın ilanından bu yana, en büyük hedefimiz özgür ve güvenli bir gelecek inşa etmektirö ifadelerini kullandı. ABD Büyükelçisi Greg Delawie de, Kosova Hükümeti ve Yargı Kurumlarına seslenerek, şeffaflığın arttırılmasına vurgu yaptı. İpek Belediye Başkanı Mimiza Kusari-Lila ise, bir hukuk devleti yaratma misyonu çerçevesinde çalışmaların sürdüğünü belirterek, 'Suç mağdurları için adaletin sağlanması ve onların geri kazanılması bir anma etkinliğinden çok, devletin görevidirö dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haşim Taçi Priştine Kosova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title