Haberler

Koski'den Su Tasarrufu Sağlayan Okullara Mavi Bayrak

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Konya'da Su Bilincinin Oluşturulması İçin Okullarda Başlattığı Su Timleri Çalışması Amacına Ulaşıyor. Konya Merkezdeki Tüm İlköğretim Okullarında Kurulan Su Timleri Arasında En Çok Tasarrufu Sağlayan Okullara Koski Tarafından Mavi Bayrak Veriliyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Konya'da su bilincinin oluşturulması için okullarda başlattığı Su Timleri çalışması amacına ulaşıyor. Konya merkezdeki tüm ilköğretim okullarında kurulan Su Timleri arasında en çok tasarrufu sağlayan okullara KOSKİ tarafından Mavi Bayrak veriliyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü'nün "Bilinçli Tüketim ve Su Tasarrufu" çalışmaları meyvesini vermeye başladı. Vali Necati Çetinkaya İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan Su Timleri, okullarında yaptıkları su tasarrufu çalışmalarından dolayı KOSKİ tarafından Mavi Bayrak'la ödüllendirdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen çalışmalar neticesinde Vali Necati Çetinkaya İlköğretim Okulu bahçesinde bir tören düzenlendi. Törene Meram Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Sorgun, diğer yetkililer ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı. Programda konuşan Okul Müdürü Halil İbrahim Karademir, öğrencilerin suyu tasarruflu olarak kullanmayı yalnızca okullarında değil, evlerinde de uyguladıklarını kaydetti. KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Sorgun, Konya'da bugüne kadar Mavi Bayrak alma kriterini yerine getiren 4 okul olduğunu hatırlatarak, bu okullar arasında mavi bayrağı ilk alan okulun Vali Necati Çetinkaya İlköğretim Okulu olduğunu kaydetti. Yapılan çalışmalarla okulda yüzde 50 su tasarrufu sağlandığını belirten Sorgun, "Geçen yıl Konya'da abone sayımız 25 bin artmasına rağmen, su tüketimiz yüzde 10 oranında azaldı. Bunda en büyük katkıyı sağlayan sizlersiniz'' dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin ise, su konusunda tasarruflu çalışmalar yapan okulların önümüzdeki dönemlerde çeşitli kazanımlar elde edeceğini kaydederek, çalışmayı başlatan Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Konuşmaların ardından çalışmalarda yer alan öğrencilere teşekkür belgelerini protokol üyeleri takdim etti. Vali Necati Çetinkaya İlköğretim Okulu folklor ekibinin gösterisi ile devam eden programın sonunda, KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Sorgun, Okul Müdürü Halil İbrahim Karademir'e Mavi Bayrağı teslim etti.

(MÇ-FM) 12.04.2008 17:01 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title