Haberler

Beyşehir Gölü Çevresinde Yeni Su Kaynakları

Güncelleme:

Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Beyşehir Bölge Sorumlusu Ali Özdemir ve ekibi tarafından Beyşehir Gölü çevresindeki mahallelerde yapılan araştırmalar sonucunda, yeni su kaynakları keşfedildiği bildirildi.

Yeşildağ, Adaköy, Üzümlü ve Akçabelen'de ekiplerin çalışması sonucu suyun analizleri, tahsisleri, debileri ve koordinatları alınarak plan ve proje çalışmalarına başlandı.

Yaklaşık iki yıl sonunda tamamlanması beklenen proje hakkında bilgi veren Özdemir, Beyşehir'in tanıtımı, büyümesi ve gelişmesi için önemli faktörlerden birinin de Beyşehir Gölü olduğunu söyledi.

Yıllardır içme suyunun Beyşehir Gölü'nden alınmasının önemli derecede su kaybına yol açtığını belirten Özdemir şöyle devam etti:

"Bu araştırmalar sonucunda gölden su alımını durdurmak ve su problemi olan mahallelerimize bir an önce su kaynağı sağlamak amacındayız. Bölgemizde bulunan Yeşildağ, Adaköy, Üzümlü ve Akçabelen mahallelerimizde araştırmalara başlandı ve analizler yapıldı. İki senelik süreç sonunda buradaki su kaynaklarımızı Beyşehir halkımıza sunacağız, Bölgemize hayırlı olsun."

Kaynak: AA / Yerel

Yeşildağ Beyşehir Adaköy Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title