Haberler

Köşk Trafiği Hafta Sonu da Hız Kesmedi

Cumhurbaşkanlığı Seçim Sürecinde Sona Yaklaştıkça, Hafta Sonu Olmasına Karşın Açıklamalar ve Senaryolar Hız Kesmedi.

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde sona yaklaştıkça, hafta sonu olmasına karşın açıklamalar ve senaryolar hız kesmedi. Başbakan Erdoğan bir dizi açılış için gittiği İstanbul ve Bursa'da Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili bir açıklamada bulunmazken AKP'nin önemli isimleri Başbakan Erdoğan dışında bir ismin aday olacağı sinyallerini verdiler.

Resmi adaylık başvurusu için son 4 güne girilirken CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Anayasa'da belirtilmeyen kriterlerin konuşulmaya başlandığını söylerken CHP Genel Sekreteri Önder Sav, "Erdoğan'a değil, Erdoğan'ın temsil ettiği zihniyete karşı olduklarını" söyledi. DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Erdoğan'ın "şaşıracaksınız" sözlerini "Türkiye'de beni hiçbirşey şaşırtmaz" diye yanıtlarken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Erdoğan'ın partisinin MKYK toplantısında tam yetki almasını "Başbakan atama yapacak" olarak değerlendirdi.

ŞENER: BELİRSİZLİK DEVAM EDİYOR

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener Ankara'da bir fuar açılışında gazetecilerin cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundaki sorularını yanıtladı. Kimin aday olacağı konusunda belirsizliğin devam ettiğini kaydeden Şener, yapılan değerlendirmelerin de bir anlam taşımadığını söyledi. Şener sürecin son gün netleşeceğini ifade etti. Kendi isminin de adaylar arasında geçtiğinin hatırlatılması üzerine Şener, "Ben konuşma yaparken, değerlendirme yaparken, konuyu yorumlamaya çalışırken, şahsımla ilgili bir beklenti oluşturmaya da çalışmıyorum, şahsımla ilgili beklentileri ortadan kaldırmaya da çalışmıyorum. Sadece süreçten anladıklarımı, süreci nasıl yorumladığımı, kendimden sıyrılmış olarak, objektif olarak değerlendirmeye çalışıyorum" dedi.

BAYKAL: "ANAYASA'DA YER ALMAYAN KRİTERLER KONUŞULUYOR"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Antalya'da Konyaaltı Belediyesi tarafından yaptırılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Parkı'nın açılışında konuştu. Türkiye'nin gerilimli bir dönemden geçtiğini belirten Baykal, "Birileri cumhurbaşkanı seçimi konusunda Anayasa'da yer almayan kriterleri konuşmaya başladı. Umut ediyorum, Türkiyemizi büyük sıkıntıların içerisine sürükleyebilecek, bir gerginlik vesilesi haline dönüşecek olan adım atılmayacaktır, atılmaması sağlanacaktır. Önümüzdeki bir iki gün içerisinde bunun netleştiğini hep beraber göreceğiz" dedi.

SAV: "ERDOĞAN'A DEĞİL TEMSİL ETTİĞİ ZİHNİYETE KARŞIYIZ"

CHP Genel Sekreteri Önder Sav da Karaman'da CHP İl Hizmet binasının açılışında konuştu. Cumhurbaşkanlığı seçiminin uzun süredir Türkiye'de tartışıldığını belirten Sav, "İktidar partisinin Mecliste parmak hesabıyla çok kolay yasalar çıkardığı bir dönemi geride bırakıyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de aynı kolaylığı yapabileceklerini, parmaklarını kaldırarak cumhurbaşkanını seçebileceklerini sandılar. Fakat bunun böyle olmadığı görüldü. Tepkilerle karşı karşıya kaldılar. Bu mevcut iktidar partisinin genel başkanının, cumhurbaşkanı olma isteğinden oldu. Biz sadece Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığının değil, Erdoğan'ın temsil ettiği zihniyetteki bir kişiliğin cumhurbaşkanlığına da karşıyız. Cumhurbaşkanı olacak kişinin, Atatürk'ün koltuğunda

oturacak kişinin, düşünceleriyle ciddi bir tartışmanın merkezinde olmaması gerekir" dedi.

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Algan Hacaloğlu ve beraberindeki 12 milletvekili ise Aksaray'da bir basın toplantısı düzenleyerek cumhurbaşkanlığı seçim süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Hacaloğlu, "CHP'nin içine sindiremeyeceği, laik demokratik cumhuriyet değerlerine karşı duyarlılığına güvenmediği kişiler için cumhurbaşkanlığı seçiminde vereceği tek bir oyu yoktur" dedi.

AĞAR: "BENİ HİÇBİR ŞEY ŞAŞIRTMAZ"

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar partisinin Ankara İl Başkanlığının düzenlediği

toplantıda konuştu. Ağar, gazetecilerin "Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı konusundaki alacağı kararlarının herkesi şaşırtacağı şeklinde sözleri oldu. Sizi ne şaşırtır?" sorusunu,"Türkiye'de beni hiçbir şey şaşırtmaz Türkiye'de her şey normaldir" şeklinde yanıtladı.

BAHÇELİ: "BAŞBAKAN ATAMA YAPACAK"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de partisinin Konya İl Başkanlığı tarafından 7. Bölge İstişare Toplantısı'nda değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanlığı konusunda toplumsal mutabakatın sağlanması gerektiğini kaydeden Bahçeli, seçimde tek kişinin tercihine bırakan bir yol izleneceğinin ortaya çıktığını savundu. Bahçeli, "Milletvekillerinin Başbakan'a vekalet bıraktığı paradoks ile karşı karşıya kalınmıştır. Ya kendisini seçecektir ya da kendi istediğini seçecektir. Kimsenin aday olmadığı ve aday olmaya cesaret edemediği bir ortamda anlaşılıyor ki cumhurbaşkanlığı konusunda partinin yetki verdiği Başbakan, atama yapacaktır. Beklenti Başbakan'ın vazgeçmesi halinde, noter gibi çalışacak bir adayın Çankaya'ya çıkmasıdır" dedi.

FIRAT: "HEM ÖZDE HEM DE SÖZDE LAİK"

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat seçim bölgesi olan Mersin'de basın mensuplarıyla bir araya gelerek seçim sürecini değerlendirdi. Fırat, kimin aday olacağına dair bir bilgisinin olmadığını söyleyerek, "Ben Cumhurbaşkanı olmayacağım. Ama şunu söyleyebilirim. Bu cumhurbaşkanı sivil bir kişi olacak ve TBMM'nin mutlak suretle üyesi olacak. Bunlar vazgeçemeyeceğimiz prensiplerdir ve bunları önemsiyoruz. Adayımız, demokrat, laik, sosyal hukuk devletine inanmış bir kişi olacak, hem özde hem de sözde" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın aday olmayacağına dair sinyaller veren Fırat şöyle konuştu:

"Birileri sanki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan adaymış gibi, bunun üzerinden siyaset yapmaya başladı. Bunun temeline giderseniz, Başbakan Erdoğan'ın adı yoktur. AK Parti'den herhangi birinin aday olması tartışılmaktaydı. Bu söz dağınık olunca, bunu biraz daha nokta haline getirmek için Başbakan Erdoğan hedefe alınmıştır. Şimdi olmadığı zaman da bunu sürpriz olarak kabul ediyorlar."

DİŞLİ: İÇİMİZDEN BİRİ ADAY OLACAK

Bir program için Rize'de bulunan AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli seçilecek olan Cumhurbaşkanı'nın AKP'nin içinden biri olacağını söyledi. Dişli, şöyle konuştu:

"İçimizden, cumhurbaşkanlığının da nasıl yapılacağını gösterecek biri çıkacak ama tarafsız cumhurbaşkanı olacak. O makam tarafsızlık mevkisi. Konu cumhurbaşkanlığına geldi kilitlendi. Başbakanımız bütün saldırıları kendi üzerine aldı, partiyi de bir tarafta tuttu. 'O mu çıkar, bu mu çıkar' derken, kaldı 10 gün. Bütün teşkilatlarımız, sivil toplum örgütlerimiz ve halkımız 'sen orayı bir milyon kere hak ettin. Burası sana yakışır. Biz senin oraya çıkmanı istemiyoruz, gönlümüz sizin bu millete nice hizmetler yapmanızı istiyor' diyorlar. Niye bunu diyorlar, çünkü o makam sorumluluğu olmayan bir makam."

GÖZLER ERDOĞAN-ARINÇ GÖRÜŞMESİNDE

Adaylık sürecinin son gününe yaklaşırken gözler Başbakan Erdoğan'ın TBMM Başkanı Bülent Arınç'la yapacağı görüşmeye çevrildi. Arınç'ı ikna görüşmesi olarak da değerlendirilen görüşmenin ne zaman yapılacağı ise kesinlik kazanmadı. Başbakan Erdoğan, dün yaptığı açıklamada hafta sonu Ankara dışında programı olduğunu belirterek Arınç'la hafta başında görüşebileceğini söylemişti. Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül de dün Arınç'la bir görüşme yapmış ve her iki ismin aday konusunda uzlaştıkları şeklinde yorumlar ağırlık kazanmıştı.

Öte yandan Erdoğan'ın daha önce iki defa ertelediği Bakanlar Kurulu toplantısını pazartesi günü yaparak bakanlara, cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda son defa görüşlerini sorması bekleniyor. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni ne? Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni belli oldu mu? Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı mı? MB Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title