Haberler

Kosgeb Destekleri Tanıtıldı

Diyarbakır'da Kosgeb Merkez Müdürlüğü Tarafından Düzenlenen Seminerde Konuşan Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, Diyarbakır'ın Kalkınması İçin Elinden Gelen Her Şeyi Her Zaman Yapmaya Hazır Olduğunu Belirterek, "Hedefimiz, Diyarbakır ve Diyarbakırlı Tüm İşadamlarımızı Hak Ettikleri Yere Taşımaktır" Dedi.

Diyarbakır'da KOSGEB Merkez Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminerde konuşan Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, Diyarbakır'ın kalkınması için elinden gelen her şeyi her zaman yapmaya hazır olduğunu belirterek, "Hedefimiz, Diyarbakır ve Diyarbakırlı tüm işadamlarımızı hak ettikleri yere taşımaktır" dedi.

Diyarbakır Ticaret Borsası'nda düzenlenen seminere, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kutbettin Arzu ile borsa ve oda yönetim kurulu ve meclis üyeleri katıldı. Seminerde konuşan Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, Diyarbakır'ın kalkınması için elinden gelen her şeyi yapacağını ifade ederek, "Kentimizde bulunan küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) yapacakları yatırım, kapasite artırımı ve buna benzer taleplerinin daha iyi değerlendirilmesi ve sonuç alınması için KOSGEB Merkez Müdürlüğü'nün

Diyarbakır'da kurulması bizim için önemli idi. İşletmecilerimiz KOSGEB'den faydalanmak için Şanlıurfa, Gaziantep gibi illere gitmekte ve büyük zaman harcamakta idi. Bu sorun çözüldü, şimdi ise küçük ve orta ölçekli işletmelere istihdam, ihracat, bilişim ve tanıtım destekleri ile ilgili bilgi verilecek. Hiçbir işletmecimizin en ufak bir sorunla karşılaşmaması için elimden gelen her şeyi yapacağımı belirtmek istiyorum'' dedi.

Seminerin açılışında kısa bir açıklama yapan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burhan Sümer ise, KOSGEB Merkez Müdürlüğü'nün Diyarbakır'da kurulmasında büyük emek sarf eden Ticaret Borsası Başkanı Akyıl'a teşekkür etti. Sümer, KOBİ'lerin ekonomik hayat için taşıdıkları öneme değinerek, küçük işletmelerin sadece muhasebe kayıtları ya da vergi levhaları açısından değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi. Sümer, ülke ve bölge ekonomisine katkısı olan KOBİ'lerin önemli sorunlarının

olduğunu da belirterek, ''Küçük işletmelerin orta ölçekli hale dönüşmeleri ve büyük sanayiye tedarikçi olma hedefleri yönetim, personel, finansman, örgütlenme, pazarlama ve diğer sorunlar nedeniyle zorlu bir süreç haline gelmiştir. Sanayimizin, ekonomik kalkınmamızın, işsizliğin önlenmesinin ilk ivmesi olacak KOBİ'lerin, dünya gerçekleri çerçevesinde tekrar ele alınması bir zorunluluktur. Bu çerçevede KOBİ'lerimizin en büyük destek aracı alan KOSGEB'in hizmetlerinin ve desteklerinin tanıtım, istihdam,

finansman, yönetim, eğitim gibi çeşitlendirilmesi ve derinleştirilmesi önemli bir fırsat olarak önümüzde durmaktadır'' şeklinde konuştu.

Seminerde, VakıfBank'tan Serpil Önen, Ziraat Bankası'ndan Serdar Anılır, Halk Bankası'ndan Nazmi Turhan ile KOSGEB Merkez Müdür Vekili Derya Altunbağ; istihdam, ihracat, bilişim ve tanıtım destekleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

(ME-EST-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title