Haberler

Kosgeb Desteğiyle 7 Yılda 844 Kişi Kendi İşinin Patronu Oldu

Batman'da, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığınca (KOSGEB) sağlanan destekle 844 kişi kendi işinin patronu oldu.

Batman'da, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığınca (KOSGEB) sağlanan destekle 844 kişi kendi işinin patronu oldu.

KOSGEB, Batman İl Müdürlüğünce, ekonomik kalkınma ve istihdam sorununun çözümü amacıyla uygulamaya geçirilen "Girişimcilik Destek Programı" kapsamında 7 yılda 7 bin 500 kişiye 32 saat süreyle "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" verildi.

Eğitimi başarıyla tamamlayarak KOSGEB Girişimcilik Sertifikası alan 250'si kadın 844 kişi kurumun sağladığı hibe ve kredi desteği ile kendi işini kurdu.

Kendi işinin patronu olmanın mutluluğunu yaşayan girişimciler onlarca kişiye de istihdam sağladı.

"Devletimizin imkanlarından gelin faydalanın"

Batman Valisi Ahmet Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son 7 yılda 844 kişinin sağlanan toplam 20 milyon liralık hibe desteği ile kendi işini kurduğunu söyledi.

Kendi işini kurmak için samimi olan herkese devletin imkanlarını seferber ettiklerini ifade eden Vali Deniz, kadın erkek ayrım yapılmaksızın herkese destek verildiğini belirtti.

KOSGEB'e başvurularda kadınların sayısının yüksek olmasının sevindirici olduğuna işaret eden Deniz, "Devlet olarak üretmeye çalışan ve samimi olan herkese devletimizin imkanlarını sunuyoruz. Kadın erkek ayrımı yapılmadan istihdam etmemiz, üretmemiz ve çalışmamız lazım. Allah'a şükür devletimizin imkanları da var." diye konuştu.

Deniz, insanların kendi işini kurması için devletin 50 bin liraya kadar hibe, 100 bin liraya kadar da faizsiz kredi desteği sağladığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Bu gibi işletmelerin sayılarının artmasını istiyoruz. Her şey kamuda çalışmak değildir. Kendi işini kurarak, işinin patronu olmak daha güzel. Özellikle gençlere bunu tavsiye ediyoruz. Devletimizin imkanlarından gelin faydalanın."

İşsizdi, şimdi 19 kişiyi iş sahibi yaptı

KOSGEB'ten aldığı 50 bin lira hibe ve sıfır faizli 90 bin lira kredi desteğiyle pastane açan Doğan Uygur, 19 kişiye istihdam sağladığını söyledi.

Açtığı ikinci şube ile istihdam sayısını 26'ya yükselttiğini ifade eden Uygur, "Devletin vermiş olduğu destekten ötürü teşekkür ederiz. Allah devletimizden razı olsun. Şu anda bizde toplam 26 kişi çalışıyor." diye konuştu.

27 bin lira destekle kendi işini kurdu

KOSGEB'ten aldığı 27 bin lira destekle kuru temizleme dükkanı açmanın heyecanını yaşayan Duygu Kocaaslan, bir kadın olarak kendi işini kurmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kocaaslan, KOSGEB desteğiyle kendi ayakları üzerinde durmaya çalıştığını anlatarak, "Önce devlete sonra da KOSGEB Batman İl Müdürlüğü yetkililerine çok teşekkür ederim. İnşallah bizim için de milletimiz için de hayırlı bir iş yeri olmuştur. Hayırlı kazanç istiyoruz. Ayakta durmaya çalışıyoruz. Bayanların her zaman çalışmasından yanayım." ifadelerini kullandı.

Devlet desteğiyle artık insanların daha cesur şekilde kendi işini kurmaya başladığını aktaran Kocaaslan, kadınların daha fazla desteklenmesi gerektiğini kaydetti.

Kocaaslan, hedeflerinin işlerini büyüterek daha çok kişiye istihdam sağlamak olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Batman Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title