Haberler

Kosgeb’den Yeni Kredi Faiz Destek Paketi Geliyor

Aliağa Ticaret Odası'ndan Üyelerine Kosgeb Çağrısı

Kosgeb nisan'da yeni kredi destek paketi açıklayacak. Aliağa ticaret odası başkanı adnan saka, destekten faydalanmak isteyen üyelerin hazırlıklı olmaları için biran önce kosgeb veri tabanına girmeleri gerektiğini hatırlattı.

ALİAĞA- İZMİR (09.03.2011)- Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, yaptığı açıklamada, reel sektörün canlandırılması amacıyla KOSGEB tarafından Nisan ayında yeni bir kredi destek paketinin başlatılmasının beklendiğini belirterek, Oda üyelerinin KOSGEB veri tabanına biran önce girmeleri gerektiğini bildirdi

KOSGEB, NİSAN AYINDA KREDİ FAİZ DESTEĞİ PAKETİ AÇIKLAYACAK

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından 2011 yılı için yeni bir 100 bin KOBİ'lik kredi faiz desteği paketi hazırlandığını, Nisan ayında bu paketinin kamuoyuna açıklanmasının beklendiğini bilgisini veren ALTO Başkanı Saka, "Kasım ayında Türkiye genelinde 100 bin KOBİ'ye verilen kredi faiz desteği bir gün gibi kısa bir sürede tükenmişti. Bu tür avantajlı finansman desteklerine her zaman yoğun ilgi oluyor. Son dönemde, Bakanlığımız ve KOSGEB tarafından Nisan ayında yeni bir kredi faiz desteği başlayacağı belirtiliyor. Üyelerimiz bu önemli fırsata hazırlıklı olmalı. Destekten KOSGEB veri tabanına kayıtlı işletmeler yararlanacak. Üyelerimiz, biran önce KOSGEB veri tabanı işlemlerini gerçekleştirmeli. Aliağa Ticaret Odası olarak üyelerimize veri tabanı kayıt işlemlerinde ücretsiz danışmanlık hizmeti sunuyoruz" dedi.

ALİAĞA TİCARET ODASI'NDAN ÜYELERİNE KOSGEB HİZMETİ

Kasım ayında KOSGEB tarafından açıklanan kredi faiz desteğinden üyelerin faydalanması için yoğun bir çalışma yürüterek KOSGEB kayıt işlemlerinin gerçekleştirildiğini ifade eden Saka, "Kasım ayında kısa süre için 130 üyemizin KOSGEB veri tabanına girmesini sağladık. Çok sayıda kayıtlı üyemizin bilgilerini güncelledik. Aliağa'daki işletmelerimiz 2010 Kasım ayındaki KOSGEB kredi faiz desteği kapsamında yaklaşık 6 Milyon TL'lik bir kaynak kullanmış oldu." Dedi.

KOSGEB tarafından Nisan ayında kamuoyuna açıklanması beklenen kredi faiz desteği paketinin, daha önceki destekten yararlanamayan işletmelere kullandırılacağı bilgisini aktaran Saka, "Nisan ayında çıkması muhtemel krediden geçen yıl faydalanamayan işletmeler yararlanacak. 100 bin KOBİ'ye yönelik bu kredi için işletmeler KOSGEB kayıtlarını en kıza zamanda yenilemeleri gerekmektedir. Aliağa'daki ticaret erbabımız, kobilerimiz ve tüm üyelerimiz bu sürece hazırlıklı olmalı. KOSGEB veri tabanına girmek ücretsiz ve kolay bir süreçtir. KOSGEB veri tabanına kayıt olmak isteyen işletmelerimize odamızda hizmet sunmaktayız" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title