Haberler

Kosgeb'den Kobilere Faizsiz Kredi İmkanı

Küçük Orta Sanayicileri Geliştirme Birliği (Kosgeb), Bu Yıl Kobi'lere Sağladığı Faizsiz Kredi İmkanlarını Geliştirdi.

Küçük Orta Sanayicileri Geliştirme Birliği (KOSGEB), bu yıl KOBİ'lere sağladığı faizsiz kredi imkanlarını geliştirdi.

Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) tarafından düzenlenen "KOSGEB'in KOBİ'lere Yönelik Destekleri'' konulu toplantıda konuşan KOSGEB Bursa Bölge Müdürü Ahmet AKDAĞ, 2007 yılında KOBİ'lerin sadece makine ve techizat alımlarına 100 milyon YTL kaynak ayrıldığını, pilot uygulamanın ise gıda sektöründen başladığını söyledi. KOSGEB'in hedef kitlesinin, 250'e en az çalışanı olan, cirosu 25 milyon liradan az küçük orta boy imalat yapan işletmeler olduğunu anlatan Akdağ, "Türkiye'de işletmelerin yüzde 99'u KOBİ tanımına giriyor. KOBİ işletmelerinde çalışan sayısı tüm çalışanların yüzde 76'sını oluşturuyor ve yatırımların yüzde 56'sını KOBİ'ler yapıyor. İhracatın da yüzde 10'unu gerçekleştiriyorlar. Bu tablodan ortaya çıkan net sonuç, KOBİ'ler ülke için çok önemli'' dedi.

KOSGEB'in daha önce bilişim alt yapısı için verdiği kredileri bu yıl 25 milyon seviyesine çıkartacağını, istihdam kredisi plasmanın da 200 milyon liraya yükseltildiğini anlatan Ahmet Akdağ, "Bu yıl yeni uygulamaya giren makina ve techizat alımı ile alakalı krediyi de pilot sektör olarak gıda sektöründe uygulamaya başladık. Diğer sektörlere de açılacak. 100 milyon liralık bir kaynak burası için ayrıldı. Yeni makina ve cihaz alanlara kullandırılacak kredi 6 ayı ödemesiz 24 ay vadeli ve faizsiz olarak 3 taksit halinde bankalara geri ödenecek. Ziraat, Halk ve Vakıfbank'tan alınacak kredilerin faizleri KOSGEB tarafından karşılanacak. Bize müracat eden KOBİ'ler gerekli evrakları tamamlayıp onaylarını KOSGEB'den aldıktan sonra paralarını 3 bankadan alabilecekler. Bu imkanı kullanmaya bütün orta ve küçük ölçekli işletmelerimizi bekliyoruz" dedi.

İhracatçı KOBİ'lere de bu yıl 260 milyon dolarlık bir kaynak ayrıldığına işaret eden Akdağ, KOBİ'lerin Beşevler Küçük Sanayi Sitesinde bulunan KOSGEB'den detaylı bilgi alabileceklerine işaret etti.

BURSA'DA 5 BİN 400 ADET KOBİ VAR

KOSGEB'in 2002 yılında ulaştıkları KOBİ sayısı 4 bin iken bugün 58 bin KOBİ'ye hizmet götürdüklerini ifade eden Akdağ, 2007 hedeflerinin 100 bin KOBİ'ye ulaşmak olduğunu dile getirdi. Akdağ, Bursa Merkez Müdürlüğe bağlı Yalova, Çanakkale ve Balıkesir'de 2003-2006 yılları arasında toplam 609 işletmeye finasman kredi desteği verildiğini de ifade etti. Akdağ, Bölgedeki KOBİ sayısının da Bursa'da 5.400, Yalova'da 325, Çanakkale'de 300 ve Balıkesir'de ise 1.225 adet olduğunu da dikkat çekti.

Toplantı sonunda BEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Alpay, AKDAĞ'a bir teşekkür plaketi verdi.

(İRF-MŞ)

26.04.2007 16:27 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Minnesota TW Phoenix Suns NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title