Haberler

Koruyucu Aile Sayısında 3. Olan Manisa'da Koruyucu Aileler Buluştu

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, koruyucu aileler ve çocuklarla buluştu.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, koruyucu aileler ve çocuklarla buluştu. Vali Güvençer, "Annelerin, babaların çocuklarına, çocukların annelerine, babalarına duyduğu sevgi büyüyerek millet ve vatan sevgisine dönüşür. O yüzden sizler bu toprakları vatan kılan gerçek nüvelersiniz" dedi.

Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 'Koruyucu Aileler Koruyucu Aileliği Anlatıyor' başlıklı kahvaltı programı düzenledi. Ferrero'nun sponsorluğunda Anemon Otel'de gerçekleştirilen kahvaltıya 69 evlat edinme ailesi, temsili 24 koruyucu aile, çocuk evlerinden çocuklar olmak üzere yaklaşık 300 aile katıldı. Programda koruyucu aile sırasında olan İsmahan Önol ve koruyucu aile olan Sibel Pınarcıoğlu birer konuşma yaptı. Konuşmasında oldukça heyecanlı olduğu gözlenen Sibel Pınarcıoğlu, "Koruyucu aile olmaya karar verdik ve bir çocuğun hayatında değişiklikler yapabilmek, ona yenilikler öğretebilmek, onu güzel bir ortamda büyütebilmek kadar iyi bir şey olmadığını düşündük ve biz buna karar verdik. Deneyimlerimi anlatamıyorum, şuan çok heyecanlıyım" dedi.

Manisa'nın koruyucu aileler sıralamasında 3'üncü sırada olduğunu kaydeden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan ise, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak, toplum olarak en büyük hedefimiz her çocuğun mutlaka bir aile yanında büyümesi. Bu her zaman mümkün olmuyor. Mümkün olamadığı durumlarda kurum olarak devreye girip onları hem aile ortamında yaşatmayı hem de bizzat ailelerin yanına yerleştirmeye çalışıyoruz. Manisa açıkçası bu konuda çok şanslı bir il ve bizim uzattığımız eli tutan bir il. 2012 yılında 17 olan koruyucu aile sayımız şuanda 124 ve 2017 yılında 3'üncü olduk. Bu başarı tek başına bizim kurum olarak değil, valimizin ve hanımefendinin bizleri desteklemesi, bizi yönlendirmesi, önümüzü açması, bakanlığımızın maddi yönden destek sağlaması, basınımızın bu konuda duyarlılık oluşturması bizi bu noktaya getirdi. Tabii en önemlisi de ailelerin bizim uzattığımız ele, verdiğimiz çağrıya gelmesi, destek vermesi ve bizimle işbirliği yapması. Bizim elimizde şuanda çocuklarımız var fakat olabildiğince bu çocukları koruyucu ailelerden faydalandırmaya çalışıyoruz uygun olanları veya uygun aile bulduğumuzda. Çok fazla ailemiz de kalmadı sırada. Bizim bu konseptimizi oluşturan, evlat edinme sırasında bulunan ailelerimizi biz hukuki yönden, mevzuat yönden çok daha uygun, buradaki ailelerin duygularını da gözeterek koruyucu aile olmaya davet ediyorum. Biz buradan uzattığımız eli tutun diyoruz. Hem sizler çocuklara kavuşun hem de çocuklarımız o şefkatli ellerinizde, sizin o güzel yuvalarınızda büyüsünler" dedi.

Salondaki anne ve babalara seslenen Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise şunları söyledi:

"Sizler Manisa'nın, bu ülkenin, bu milletin gözbebeklerisiniz. Sizler Manisa'nın ve bu milletin gurur kaynaklarısınız. Sizler bu milletin gerçek güç kaynaklarısınız. Sizler belki farkındasınız belki farkında değilsiniz bu toprakları vatan yapan en önemli insanlardansınız. İki sebeple. Sıklıkla söyleriz; 'Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.' Uğrunda ölmek sadece ve sadece bu işin neticesidir. Bir insan, bir toprağın uğrunda niçin ölsün? Bir insanı bir toprak için gözünü kırpmaksınız ölüme götüren ne? O toprağa bağlılık, o toprağı sahiplenme, o toprağa sadakat. Peki, bu bağlılık bu sahiplenme bu sadakat nereden geliyor. Bu bağlılığı bu sadakati, bu sahiplenmeyi doğuran sevgi. Biz topraklarımızı, toprağımızı sevdiğimiz için onu vatan kılarız. Toprak vatanımız olduğu için de kıymetini biliriz ve gerektiğinde uğruna canımızı feda ederiz. Bir insan için, bir aile için, bir anne baba için yuva neyse, o yuvayı oluşturan çocuklar neyse, bir çocuk için anne, baba, kardeş, hane yuva mahiyetiyle neyse, bir millet için de vatan odur. Vatan bir milletin mahrem yuvasıdır. Yuvaya namahrem eller sokulmaz. Tevessül edenler de kırılır. Bu toprakları vatan kılan sevginin gerçek kaynakları sizlersiniz. Kendini sevmeyen, çocuklarını sevmeyen, Allah'ın doğuştan yüreklerimize indirdiği o yüksek şefkati, merhameti, fedakarlığı fark etmeyen, hissetmeyen, gündelik hayatına yansıtmayan insanların sevgi sözleri boş laftan ibarettir. Annelerin, babaların çocuklarına, çocukların annelerine, babalarına duyduğu sevgi büyüyerek millet ve vatan sevgisine dönüşür. O yüzden sizler bu toprakları vatan kılan gerçek nüvelersiniz. Kendinizle ne kadar gurur duysanız ve gururla ne kadar mutlu olsanız azdır."

Programda kahvaltıya sponsor olan Ferrero adına plaketi Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Ferrero İnsan Kaynakları Müdürü Didem Dönmez'e takdim etti. Programda çocuklar çizgi film kahramanlarıyla eğlenirken, yüz boyama, pamuk helva ve mısır ikramlarıyla güzel bir gün geçirdi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Hakan Güvençer Hakan Güvençer Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title