Haberler

Korunmaya Muhtaç Çocukların Şefkat Yuvaları - Kalabalık Aile Özlemini "Koruyucu Aile" Olarak...

Trabzon'da tek çocukları bulunan Hülya ve Mahmut Taflan çifti, kalabalık aile özlemini 6 ve 4 yaşındaki iki kardeşe koruyucu aile olarak gideriyor.

DUYGU AVUNDUK- Trabzon'da tek çocukları bulunan Hülya ve Mahmut Taflan çifti, kalabalık aile özlemini 6 ve 4 yaşındaki iki kardeşe koruyucu aile olarak gideriyor.

Ortahisar ilçesinde yaşayan 28 yıllık evli 51 yaşındaki Hülya ve 50 yaşındaki Mahmut Taflan çifti, evlendikten 11 sene sonra çocuk sahibi oldu.

Lisede eğitim gören 17 yaşındaki çocukları Umutcan Taflan'ın kardeş ve kalabalık aile özlemini gidermek isteyen çift, tanıdıklarının vasıtasıyla 2 yıl önce Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne giderek, koruyucu aile olmak için başvuru yaptı.

Gerekli işlemleri tamamlayan aile, kız çocuk istemelerine rağmen o yıllarda 4 ve 2 yaşında olan iki erkek kardeşi aldı.

Kalabalık bir aile olarak yaşamlarını sürdüren Taflan ailesi, çocuklarının okuldan gelmelerini heyecanla bekliyor.

Koruyucu anne Hülya Taflan, uzun yıllar ikinci çocuklarının olması için beklediklerini ancak olmayınca koruyucu aile olmaya karar verdiklerini söyledi.

Tanıdıklarının tavsiyesiyle koruyucu aile olmak için internet üzerinden araştırmalar yaptığını anlatan Taflan, "Evimizde çocuk olsun istedik. Bakanlığın internet sayfasına girerek, gerekli şartlar konusunda bilgi edindik. Kuruma giderek başvuru yaptık. Yetkililer evimize geldi, bizi ve evimizi incelediler." dedi.

Taflan, çocukların kardeş olduğunu öğrendiklerinde bakımları konusunda ilk başta bir tedirginlik yaşadıklarını dile getirerek, büyük olanı görünce çok sevdiklerini ve ikisini de birbirinden ayırmadan almaya karar verdiklerini ifade etti.

"Koruyucu aile olmayı herkese tavsiye ediyorum"

Küçük olanın geldiği ilk gün, büyük olanın ise birkaç gün sonra "anne" dediğini belirten Taflan, şöyle devam etti:

"İlk 'anne' dediklerinde çok mutlu oldum. Birdenbire üç çocuğum oldu. İnşallah böyle devam eder de bizi ayırmazlar. Çocukları hepimiz çok seviyoruz. Onlarla evimize neşe geldi. Çocuklar olunca ev cıvıl cıvıl oldu. Onların evde oynaması, dolaşması çok farklı. Akşam olmasını zor bekliyorum, okuldan gelecekler de seveceğim diye yollarını bekliyorum. Kendi çocuğumdan farkı yok. Bunlar küçük olduğu için daha çok koruyorum. Yemelerine, içmelerine dikkat ediyorum. Küçüğü balık gibi yataktan çıkıyor. O nedenle geceleri sürekli üstlerini kontrol ediyorum. Koruyucu aile olmayı herkese tavsiye ediyorum. Biz çok memnunuz."

Koruyucu baba Mahmut Taflan da kalabalık aile özlemi çektiği için eve kuş ve balık aldığını, onlara bakarak bu özlemini gidermeye çalıştığını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın başlattığı bu uygulama ile özlemlerinin son bulduğunu dile getiren Taflan, "Çocuklara anne baba olmamızı sağladılar. Bizler teşvik edip, yardımcı oldular. Bir oğlum vardı ama ben daha kalabalık bir ailem olmasını istiyordum. Boşlukta gibiydim. Hayatım düzene girdi. Onların evimize gelmesiyle birlikte evimizin huzuru ve mutluluğu arttı." dedi.

"Bana 2 tane altın gibi çocuk gösterdiler"

Taflan, kurumdan kız çocuğu almak için başvuruda bulunduklarını ancak 2 erkek kardeşe koruyucu aile olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Kız çocuğu istiyordum çünkü kızlar elleri kolları bağlı mazlum insanlardır. O nedenle kız çocuğu istedim ama bize 2 tane altın gibi çocuk gösterdiler. Küçük olan bana, büyük olan ise eşime sarıldı. O an beni çok duygulandırdı. Tamam kız olmasın bunlar olsun dedim. Bize geldiklerinde konuşmada zorluk yaşıyorlardı ama şimdi düzenli bir yaşamları oldu. Çocuklarımın evde koşmaları ve oynamaları beni çok mutlu ediyor. Benden mutlu, huzurlu ve rahat kimse yok. Oğlumdan sonra hiçbir çocuğa karşı yakınlık hissedemem diyordum ama bunlar çok farklı. Onlar bizim her şeyimiz çok alıştık birbirimize."

Çocuklardan sonra hayatında birçok şeyin değiştiğini söyleyen Taflan, "Evden işe, işten eve gelirdim.Şimdi ise eve gelirken 'çocuklarım beni nasıl karşılayacak?, nasıl baba deyip, boynuma sarılacak?' diye düşünerek eve heyecanla geliyorum. 20 dakikalık yolu 5 dakikada geliyorum. Onların bana sarılmaları ömrümü uzatıyor. Eskiden bunları hayal bile edemiyordum. Bir çocuğum var bir tane olsun, oğluma arkadaş, çok olanaksız görüyordum ama sağ olsunlar çocukları bize verdiler. Çocukları kendi nüfusuma almak istiyorum." dedi.

Taflan, çocuklar sayesinde hayatının düzene girdiğini yüzünün tekrar gülmeye başladığını vurgulayarak, evinde huzur ve mutluluğun arttığını ifade etti.

"Yine müracaat edip bir de kız çocuğu almak istiyorum"

Çocukların yanlarında büyüyüp meslek sahibi olmasını istediğini belirten Taflan, "Yine müracaat edip bir de kız çocuğu almak istiyorum. Hanıma biraz fazla iş düşüyor ama bizde oğlumla birlikte yardımcı oluyoruz. Çocukların evimize gelmesiyle birlikte kalabalık aile hayatını kurdum. Bu çocuklardan sonraki hayatım çok özel anlatamam bu duyguyu yaşamak gerekiyor. Onlardan ayrılmayı düşünmek istemiyorum." ifadelerini kullandı.

Yaşadığı duyguyu anlamak için her ailenin koruyucu aile olması gerektiğini anlatan Taflan, "Hayatta paranın anlamı yok. Önemli olan huzur, sevgi ve saygı. Devletimizden Allah razı olsun, bizlere bu imkanı sağlıyor. Geleceğimiz olan çocukları imkanı olan ailelerin alıp, bakması gerekiyor. Ben bu durumu yaşadım, herkesinde bu konuda devlete katkı sağlaması gerekiyor. Çocuğu olan olmayan herkese tavsiye ediyorum." diye konuştu.

Taflan çiftinin oğlu Umutcan ise 17 sene sonra evde çocuk olmasının ayrı bir neşe olduğunu söyledi.

Dışarıda kardeşi olan arkadaşlarına özendiğini belirten Taflan, sonunda kendisinin de kardeşleri olduğunu ifade etti.

Ağabeyliğin çok güzel bir duygu olduğunu vurgulayan Taflan, artık 2 kardeşi olduğunu ve yalnızlıktan kurtulduğunu belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Ortahisar Trabzon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title