Haberler

Koruma Kararı Çıktığı Gün Silahlı Saldırıya Uğradı

Bursa'da polis memuru veli tarafından silahlı saldırıya uğrayan ve bacağına 4 mermi isabet eden okul müdiresi Tülay Taş'ın, vurulduğu gün hakkında koruma kararı çıktığı öğrenildi.

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde Hasanağa Şehit Piyade Er Kadir Çavuşoğlu Ortaokulu'nda, polis memuru İlhan Ö., çocuğunun sınıfının değiştirilmesi konusunda tartıştığı müdire Tülay Taş ve yardımcısı Sinan Delibaş'a silahlı saldırıda bulunarak yaralamıştı. Olayın ardından saldırıyı gerçekleştiren veli gözaltına alınıp tutuklanırken, yaralı öğretmenler de Uludağ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Taş'ın ailesi ve avukatı, bacağına aldığı 4 ayrı kurşun yarasıyla ağır yaralanan okul müdiresi Tülay Taş'ın hayati tehlikeyi atlattığını ve sağlık durumunun iyiye gittiğini açıkladı.

Polis memuru velinin eşi tarafından bazı basın yayın organlarına yapılan açıklamaya cevap veren aile, söz konusu iddiaları yalanlayarak herhangi bir hakaret durumunun ya da velinin öğrencilerine yönelik bir kasıt olmadığını kaydederek iddiaları yalanladı.

Aile adına Uludağ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde açıklama yapan Avukat Ömer İşleyen ise, "Üzüntü ile takip ettiğimiz, karşı tarafın açıklamaları tamamen hayal ürünü ve gerçeklerden uzaktır. Çocuğun odaya kapatılarak cezalandırıldığı, kızının baskıya uğradığı, kendisinin darp edildiği ve müvekkilimize yöneltmiş olduğu bütün iddialar asılsızdır. Hatta asılsız olan bu iddialar Cumhuriyet Savcılığı tarafından da tasdik edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Avukat İşleyen, söz konusu saldırıdan önce veli ve okul yönetimi arasında yaşanan sıkıntılar sebebiyle müdire Taş tarafından yapılan suç duyurularının ardından savcılıktan koruma kararı çıkarıldığını ifade etti. Saldırının da koruma kararının çıktığı gün gerçekleştiğini dile getiren İşleyen, "Olay henüz gerçekleşmeden bir müddet önce, şüpheli, müvekkilimin makam odasında kendisine karşı tehdit ve hakaretlerde bulunmuştur. Söz konusu olay ile ilgili aynı okulda öğretmenlik yapan ve olaya şahitlik eden Gökhan Gürman, karakolda vermiş olduğu ifadede 'hocam İlhan bey çok sinirli racon kesmeye gelmiş' diyerek olayın ne kadar sert ve keskin olduğunu dile getirmiştir. Fail söz konusu tehdit ve hakaretten bir müddet sonra yeniden okula gelmiş ve müvekkili tekrar tehdit etmiştir. Bunun üzerine yapılan suç duyurularıyla ilgili Bursa 6. Aile Mahkemesi'nden kendisi hakkında ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanun uyarınca koruma talebi istenmiştir. Koruma tedbirinin verildiği gün söz konusu suç işlenmiş ve müvekkilimiz ağır bir şekilde yaralanmıştır" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hasanağa Uludağ Politika Güncel Haberler

title