Haberler

Koruculardan İha'ya Ödül

ANKARA (İHA) – Köy korucularına yönelik düzenlenen ’’Geçici Köy Korucuları Seminer ve Sertifikasyon Programı’’ ’’Ödül ve Sertifika Takdim Töreni’’ ile tamamlandı.

ANKARA (İHA) – Köy korucularına yönelik düzenlenen "Geçici Köy Korucuları Seminer ve Sertifikasyon Programı" "Ödül ve Sertifika Takdim Töreni" ile tamamlandı. Törende, koruculuk müessesesinin güçlenmesinde ve korucuların sesinin duyurulmasına katkıda bulunan İhlas Haber Ajansı'na (İHA) "Kristal Plaket" ödülü verildi.

Alternatif Politikalar Merkezi ve Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu işbirliği ile Gazi Üniversitesi Stratejik Çalışmalar Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından köy korucularına, 8-19 Şubat 2016 tarihleri arasında, insan haklarından Avrupa Birliği'nin etik ilkelerine kadar pek çok alanda seminer derslerinin verildiği "Geçici Köy Korucuları Seminer ve Sertifikasyon Programı", 19 Şubat 2016'da düzenlenen "Ödül ve Sertifika Takdim Töreni" ile tamamlandı.

Tören; Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu,Alternatif Politikalar Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mahmut Koçak ve Stratejik Çalışmalar Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Seyfettin Eroğlu'nun katılımıyla gerçekleşti.

Stratejik Çalışmalar Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Seyfettin Eroğlu, "İki hafta önce de bu kürsüden seslenmiştik ve ülkemizin karşı karşıya kaldığı terör sorununu sadece bir takım travmalarla geçiştirilemeyeceğini çok daha etkin bir şekilde kararlılık duruşu ortaya koymamız gerektiğini buradan belirtmiştik ve bundan sonra bunun bir göstergesi olarak devletimizin korucularımıza yönelik desteği ile birlikte bundan sonraki süreçte Türkiye'nin gerekli cevabı vereceğini buradan önemle altını çiziyoruz. 60 saat, iki hafta ve bunun sonunda şu an bir sertifika sürecine geldik. Bu süreçle ilgili tabii karşı karşıya kaldığımız bir takım sevindirici ve bir takım beklediğimiz tepkiler söz konusu oldu. Düne kadar korucularımıza yönelik getirilen eleştirilerin başında eğitim geliyordu. Biz bu seminer programını başlattığımızda başta PKK terör örgütü ve yandaşları olmak üzere belli bir basın üzerinden Gazi Üniversitesi'ne, 'koruculara Gerilla Eğitimi vermekte' gibi garip haberler yapmaya başladı. Biz 60 saat içerisinde 13 farklı derste; başta İnsan Hakları, Demokrasi, Kitle Psikolojisi, Halkla İlişkiler, Terörle Mücadelede Etik ve Değerler, Avrupa Birliği'nin Terörle Mücadele Stratejileri olmak üzere bu konularda korucularımıza bir ilki başlattık" değerlendirmesini yaptı.

"TAŞIN ALTINA ELİMİZİ KOYDUK"

Eroğlu, bu projenin son bir kaç gün içerisinde üst üste gelen ve çok sayıda şehit verdiğimiz terör saldırılarıyla birlikte ne kadar yerinde bir proje olduğunun altını çizdi. Teröre karşı kararlı, azimli bir duruş ve her şeyden öte milli birlik ve beraberliği ortaya koyan bir duruş oldukça önemli olduğunu belirten Eroğlu, "Biz burada taşın altına elimizi gücümüzün yettiği kadar koyduk" dedi.

Alternatif Politikalar Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mahmut Koçak, Alternatif Politikalar Merkezi'nin çalışmalarından bahsetti. Köy korucularına ve basın mensuplarına teşekkürlerini sunarak konuşmasını noktaladı.

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyon Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Sözen ise, "Bizler bugün bu programı aslında çok daha görkemli çok daha korucularımızın ve Gazi Üniversitesi'nin emeklerine yakışır şekilde düzenlemeyi arzu ediyorduk ama maalesef terör her zaman her yerde beklenmedik bir anda umutlarımızı, hayallerimizi, geleceğimizi, yarınlarımızı söndürüyor. İki gün önce de Ankara'da 28 ailemizin ocaklarını söndürmüş, onlarca ailemizin de evine ateş düşürmek 30 yıldır olduğu gibi yine başarılmıştır. Yıllar önce benim babamı da katleden bizim ocağımıza ateş düşüren PKK terör örgütü, PKK'yı, PYD'yi, YPG'yi lanetliyorum. Koruculuk birçoğunun bilmediği, birçoğunun uzaktan yanlış algılarla bilgi sahibi olduğu fakat bizim nazarımızda ve gerçeği de odur ki Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin sigortası ve şahdamarıdır" şeklinde konuştu.

Gazi Üniversitesi Rektörü Süleyman Büyükberber, "Üniversitemizin iki haftalık seminer programının sonuna geldik. Gazi Üniversitesi her zaman devletin milli politikalarını titizlikle takip eden vatana millete ihanet konusunda hiçbir hata yapılmamasını özellikle temin etmek için uğraşan bir üniversitedir. Bu programlar umarım amacına ulaşır biz devamını da diliyoruz" ifadelerini kullandı.

İHA'YA KORUCULARDAN KRİSTAL PLAKET ÖDÜLÜ

Törende koruculara sertifikaları verilirken, koruculuk müessesesinin güçlenmesinde ve korucuların sesinin duyurulmasına katkıda bulunan İhlas Haber Ajansı (İHA)'na da Kristal Plaket ödülü verildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İhlas Haber Ajansı Gazi Üniversitesi Avrupa Birliği Politika Güncel Haberler

title